Να ενημερωθεί σχετικά με το αν έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή ή του Φραντσέσκο Τζιόρτζι εμβάσματα 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ, ζήτησε από τις αρχές του Παναμά με έγγραφό του, ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο του κ. Βουρλιώτη, απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών για την Εύα Καϊλή και το Qatargate.
Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το “χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα με τα τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, της μητέρας και του πατέρα της, στον Παναμά το οποίο προέκυψε μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος είχε αμφισβητήσει τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων.
Ο κ. Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι τα έγγραφα που δείχνουν μεταφορά χρημάτων, δεκάδων εκατομμυρίων, από το επίσημο κράτος του Κατάρ, στην Τράπεζα του Κατάρ και στη συνέχεια σε εμβάσματα τριών λογαριασμών στον Παναμά, στην Εύα Καϊλή, τη μητέρα της και τον πατέρα της, είναι «προδήλως και εμφανέστατα πλαστά», ενώ είχε ζητήσει από τον κ. Βουρλιώτη να αποστείλει το σχετικό αίτημα στις αρχές του Παναμά.