Υπόθεση εμπορίας βρεφών: Ζευγάρι από την Αυστραλία ταυτοποιήθηκε ως βιολογικοί γονείς νεογέννητου

Χαλάνδρι βρέφος

Αλλα οκτώ νεογέννητα εξετάζονται μέσω DNA

Ενα από τα εννέα νεογέννητα βρέφη που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Χανίων, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία μαζί με τους βιολογικούς του γονείς, που το απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας.

Η υπόθεση με το εμπόριο βρεφών προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, ωστόσο ένα ζευγάρι από την Αυστραλία, ταυτοποιήθηκε ότι είναι οι βιολογικοί του γονείς μέσω εξέτασης DNA και σήμερα αναμένεται να πάρουν το παιδί στην αγκαλιά τους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στην Αυστραλία και μάλιστα τα εθνικά δίκτυα έστειλαν συνεργεία για να καλύψουν την υπόθεση που αφορά την εμπορία βρεφών και παρανόμων υιοθεσιών από το νοσοκομείο των Χανίων.

Συνολικά, άλλα οκτώ νεογέννητα εξετάζονται μέσω DNA για να βρεθούν οι βιολογικοί τους γονείς, οι οποίοι είναι ζευγάρια από Ελλάδα, Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και αυτά της Αυστραλίας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ζευγάρι σύμφωνα με το zarpanews, μέσα από έναν «μαραθώνιο» συνεννοήσεων με την Αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα και τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της χώρας, προχώρησε στην διαδικασία που τους υποδείχθηκε, προσκομίζοντας τα έγγραφα της συμφωνίας τους, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε σε τεστ DNA για να αποδειχθεί ότι το έμβρυο είναι όντως δικό τους.

Από Αυστραλία, Αμερική και Ελλάδα τα ζευγάρια που περιμένουν το τεστ DNA

Τα αποτελέσματα του τεστ τα παρέλαβαν την Παρασκευή και αμέσως μετά το Νοσοκομείο Χανίων καθ’ υπόδειξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προχώρησε στην έκδοση εξιτηρίου τόσο για το μωρό που νοσηλευόταν στην Μονάδα Νεογνών όσο και για την λεχώνα, μια παρένθετη μητέρα Γεωργιανής καταγωγής. Στα Χανιά βρίσκεται και δεύτερο ζευγάρι από την Αυστραλία αναζητώντας το μωρό τους.

Στο νοσοκομείο Χανίων παραμένουν νοσηλευόμενες τέσσερις λεχώνες και δύο επίτοκοι, αλλά και τα οκτώ νεογέννητα.

Όπως αναφέρει το Channel 9 της Αυστραλίας, ο δικηγόρος του ζευγαριού που θα παραλάβει το μωρό, έκανε λόγο για ένα «απόλυτο χάος» στην υπόθεση, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ένα δίκτυο στην ανατολική Ευρώπη με 169 γυναίκες που «αναγκάστηκαν να παραδώσουν» τα νεογέννητα μωρά τους ή να γίνουν παρένθετες μητέρες, κάτω από αυστηρή επιτήρηση».

«Αυτό που μας εξέπληξε με την υπόθεση στην Κρήτη, είναι ότι πρόκειται για μία κλινική που δουλεύει πάνω σε αυτές τις διαδικασίες για πάνω από 30 χρόνια και έχει εξαιρετικές κριτικές και αξιολογήσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος των δύο ζευγαριών από την Αυστραλία, Στίβεν Πέιτζ, στο Κανάλι 9.

Ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Αλισον Ντάνκαν, έκανε λόγο για μία «πολύ ενοχλητική κατάσταση για όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση».