Ευχάριστα νέα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα – «Αναπνέει χωρίς το μηχάνημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόκοτας

Στόχος να αποσωληνωθεί την Δευτέρα

Θετικά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», μετά από έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», ο γνωστός τραγουδιστής ανταποκρίνεται στις απλές οδηγίες που του δίνουν οι γιατροί, οι οποίοι στοχεύουν από τη Δευτέρα (29/4) ο Δημήτρης Κόκοτας να αποσωληνωθεί.
Αναλυτικότερα όπως μετέφερε η εκπομπή του Mega:

«Τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί έχουν μειώσει την καταστολή και φαίνεται να ανταποκρίνεται σε απλές οδηγίες ο τραγουδιστής. Χθες και σήμερα του ζήτησαν να ανοίξει και να κλείσει τα μάτια του και ανταποκρίθηκε θετικά. Αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά αποκαθίστανται οι νευρολογικές του λειτουργίες.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Κόκοτας: Αισιόδοξα μηνύματα για την υγεία του τραγουδιστή

Βέβαια, σε τι βαθμό θα φανεί το επόμενο διάστημα και σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη. Ο δρόμος είναι μακρύς και αυτές οι διαδικασίες δεν είναι απλές ούτε γρήγορες. Θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθει ο ασθενής.

Στόχος αυτή τη φορά, από Δευτέρα, είναι να μπορέσει να αποσωληνωθεί. Ήδη βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχει δικές του αναπνοές. Μπορεί να αναπνεύσει χωρίς τη βοήθεια του μηχανήματος και αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι.

Και από την στιγμή που θα καταφέρει να αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα, θα έχει απομακρυνθεί ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος από τη ΜΕΘ».

Πηγή φωτό: Eurokinissi