Γιάννης Μπέζος: “Ειδικές περιπτώσεις οι σειρές που κόβονται ή αλλάζουν κανάλι”

Μπέζος

Η τοποθέτηση του ηθοποιού για την εικόνα της μυθοπλασίας

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος στο ένθετο Τύπος Tv και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου, με αφορμή τη νέα σειρά Famagusta του MEGA.

Μέσα σε όλα, δε, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής τοποθετήθηκε για την σημερινή εικόνα της μυθοπλασίας αλλά και το μέλλον της.

Πως βλέπετε το κεφάλαιο της μυθοπλασίας φέτος;

“Το κομμάτι της μυθοπλασίας φέτος είναι πολύ μεγάλο. Και αυτό δεν είναι πάντα καλό. Καραδοκεί η προχειρότητα. Από την άλλη είναι καλό, βεβαίως, γιατί δουλεύει κόσμος. Μας ενδιαφέρει πάντα το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δουλειές που είναι καλές και άλλες αδιάφορες. Είναι βέβαια θέμα γούστου, μιλάω εξ ονόματος δικού μου. Τα πράγματα που έχουν αξία, αφήνουν το σημάδι τους”.

Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε σειρές να κόβονται, να αλλάζουν κανάλι… Είναι σημείο των καιρών λόγω ανταγωνισμού και οικονομικών παραγόντων;

“Πάντα γινόταν αυτό. Αυτές είναι ειδικές περιπτώσεις που συζητάμε και θαρρώ ότι είναι στον χώρο της εξαίρεσης. Οι σταθμοί πλέον κρατούν τις σειρές γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι φτιάχνουν μια βιβλιοθήκη, μια κληρονομιά. Τις σειρές μπορείς να τις ξαναπαίξεις, δεν είναι αναλώσιμες όπως τα παιχνίδια ριάλιτι”.

Διαβάστε επίσης  Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Με τον παππού μου, τον Μινωτή, τα χαλάσαμε πρώτα για τα κληρονομικά και μετά για τα συνδικαλιστικά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια είναι η εκτίμηση σας για το μέλλον της μυθοπλασίας;

“Θεωρώ ότι θα πάμε σε νεότερους ανθρώπους στον τομέα της δημιουργικότητας και της γραφής. Πρέπει να πάμε, δηλαδή, ένα βήμα μπροστά και να μην αναμασούμε το παρελθόν. Πρέπει η θεματολογία να ανοίξει, να σταματήσουμε να μένουμε στα ίδια και τα ίδια, με θεματικές που αφορούν στο χωριό, στο παρελθόν.

Ας σταματήσουμε τα ριμέικ, θεωρώ ότι δεν έχουν νόημα, καθώς δεν εμπεριέχουν την αγωνία της πρώτης φοράς”.