Ωρα να καθαρίσετε τα εργαλεία της ομορφιάς σας

εργαλεία ομορφιάς πινέλα μακιγιάζ

Οι σωστοί τρόποι για να το κάνετε

Ενα πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να κάνετε, είναι να καθαρίσετε τα εργαλεία της ομορφιάς σας.

Τα εργαλεία της ομορφιάς μας, που είναι φυσικά, τα πινέλα, τα βουρτσάκια, οι χτένες και οι βούρτσες μαλλιών, πρέπει να καθαρίζονται συχνά, αν θέλουμε να μην πάθουμε κάποια μόλυνση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείτε να τα έχετε χρόνια στο νεσεσέρ σας και να μοιάζουν με καινούρια αρκεί να τα καθαρίζετε σωστά και να τα προσέχετε.

Πως θα περιποιηθείτε τα εργαλεία της ομορφιάς σας

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε τα εργαλεία σας.

Πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα μακιγιάζ είναι τα βασικά σας εργαλεία. Στις τρίχες τους συσσωρεύονται υπολείμματα προϊόντων μακιγιάζ αλλά και σκόνη. Αυτό σημαίνει ότι μία φορά το μήνα πρέπει να τα καθαρίζετε.

Χρησιμοποιείστε το προϊόν καθαρισμού που απλώνετε στο πρόσωπο σας και αφήστε τα πάνω σε μία πετσέτα όλη νύχτα ώστε να στεγνώσουν καλά.

Δείτε επίσης: Ο τρόπος για να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Χτένες και Βούρτσες

Φυσικά οι βούρτσες και οι χτένες συγκαταλέγονται στα βασικά σας εργαλεία. Τη χτένα σας μπορείτε να την καθαρίσετε με σαπούνι και να τη σκουπίσετε σχολαστικά με ένα καθαρό, πανάκι ή μικρή πετσέτα.

Διαβάστε επίσης
Δυστύχημα στη Γαύδο με αυτοκίνητο να πέφτει σε γκρεμό - Νεκρή μία γυναίκα

Η βούρτσα θέλει μεγαλύτερη προσοχή αφού πρέπει να βγάλετε τις τρίχες που έχει πάνω της, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας λεπτή χτένας για κρεπάρισμα.

Στη συνέχεια με ένα λεπτό πανάκι ή ακόμη και μπατονέτα και σαπούνι πλύντε καλά. Μία φορά το μήνα βάλτε χτένα και βούρτσα σε ένα μπολ με υγρό απολύμανσης.

Τσιμπιδάκι φρυδιών και ψαλίδι για βλεφαρίδες

Και τα δύο πρέπει να τα καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση με καθαρό οινόπνευμα και δεν είναι κακό μία φορά το μήνα να τα πλένετε με λοσιόν καθαρισμού.

Εργαλεία μανικιούρ και πεντικιούρ

Τώρα που περιποιείστε τα χέρια και τα πόδια μόνες στο σπίτι, πρέπει κάθε φορά να καθαρίζετε και τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε όπως για παράδειγμα ψαλίδι, λίμα, πένσα και ράσπα.

Θα πρέπει λοιπόν να τα καθαρίζετε πολύ προσεχτικά με οινόπνευμα αλλά και λοσιόν ή σπρέι απολύμανσης ώστε να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις και ερεθισμούς.

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *