Τα λάθη στο ντεμακιγιάζ που καταστρέφουν την επιδερμίδα

Το ντεμακιγιάζ είναι μία σημαντική διαδικασία που πρέπει να κάνουμε, ώστε να μην καταλήξετε με ατέλειες, φραγμένους πόρους και δερματικά προβλήματα.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν δίνουν στο ντεμακιγιάζ την προσοχή που του αρμόζει, είτε γιατί βιάζονται είτε γιατί το θεωρούν αγγαρεία, όπως αναφέρει το beautymix.com.

Ακριβώς όπως η λάθος μέθοδος εφαρμογής ή ο λάθος τύπος προϊόντος δεν θα σας δώσει ποτέ υγιές δέρμα, έτσι και η κακή αφαίρεση μακιγιάζ μόνο για χάρη του μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Φρόντισε λοιπόν να μην κάνεις αυτά τα πέντε λάθη στη ρουτίνα ντεμακιγιάζ σου.

1.Τρίψιμο του δέρματος

Το αδιάβροχο μακιγιάζ μπορεί να είναι αρκετά επίμονο και μπορεί να μην φεύγει εύκολα από το δέρμα, όταν το κάνει, οι περισσότερες από εμάς τείνουμε να τραβάμε ή να τρίβουμε το δέρμα για να το αφαιρέσουμε.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο ντεμακιγιάζ όπως το τζελ αλόης βέρα διαλύει εύκολα το ανθεκτικό και αδιάβροχο μακιγιάζ. Ιδανικό για την αφαίρεση κάθε είδους μακιγιάζ χειλιών, ματιών και προσώπου.

2. Χρησιμοποιείτε μόνο μαντηλάκια καθαρισμού

Είναι πολύ εύκολα στη χρήση και πολύ πρακτικά. Όμως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά γιατί μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Για την ακρίβεια καλύτερα να τα αποφεύγεις τελείως ή έστω να τα χρησιμοποιείς πολύ σπάνια.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ έχουν εξελιχθεί πολύ, καθώς έχουν προστεθεί συνθέσεις με ενυδατικά στοιχεία αλλά και πάλι θα πρέπει να αποτελούν εξαίρεση. Είναι πολύ καλή επιλογή για ταξίδια, κυρίως στο εξωτερικό που η μεταφορά υγρών προϊόντων απαγορεύεται στη χειραποσκευή του αεροπλάνου.

3.Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό είναι ένας μεγάλος εχθρός για το δέρμα, κυρίως για το πρόσωπο. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και σπάσιμο ευαίσθητων αγγείων. Παράλληλα, το ζεστό νερό στεγνώνει πολύ γρήγορα το δέρμα και με το πέρασμα του χρόνου θα αποκτήσει ευαισθησία. Καλύτερα να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό κατά τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ.

4.Χρήση της ίδιας πετσέτας για πολλές μέρες

Όταν σκουπίζετε το πρόσωπό σας, μένουν επάνω στην πετσέτα αρκετά υπολείμματα, ενώ η υγρασία της πετσέτας προωθεί παράλληλα την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Η πετσέτα του προσώπου θα πρέπει λοιπόν να ανανεώνεται κάθε μία με δύο ημέρες.

5. Ξεχνάς να ξεβάψεις το πιγούνι και το λαιμό

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς ο λαιμός είναι μία από τις περιοχές που δείχνουν την ηλικία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τον προσέχεις ιδιαίτερα. Οπότε, όταν κάνεις ντεμακιγιάζ βεβαιώσου ότι ξεβάφεις καλά και αυτά τα σημεία.

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay