Τα tips που χρειάζεστε για να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας

μαλλιά έλαια

Τι λένε οι επαγγελματίες

Όλοι ξέρουμε πως το λούσιμο των μαλλιών μας είναι μια διαδικασία ρουτίνας, όμως αυτό που κάποιοι ίσως να μην ξέρουν είναι πως κρύβει πολλά μυστικά για να γίνει σωστά.

Το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσουμε, η συχνότητα με την οποία θα λουστούμε, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα χτενίσουμε τα μαλλιά είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πόσο υγιή θα μοιάζουν, αλλά και στο πόσο ανθεκτικά θα είναι στις αλλαγές των εποχών.

Για να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε στα πιο βασικά ερωτήματα, οι ειδικοί έχουν ετοιμάσει μια λίστα με τα dos και dont’s στο λούσιμο, αποσαφηνίζοντας πού πρέπει αν δώσουμε περισσότερη έμφαση και κυρίως τι να αποφύγουμε.

Βρείτε αναλυτικά τις συμβουλές τους παρακάτω:

Σαμπουάν επανόρθωσης και πότε τα χρησιμοποιούμε

Ένα από τα πρώτα σημεία που οι experts επισημαίνουν είναι πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα επανόρθωσης αν τα μαλλιά μας δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα. Αν για παράδειγμα τα μαλλιά είναι θαμπά και βαριά, τότε μόνο χρειάζεται να επενδύσετε σε σαμπουάν για έξτρα ενυδάτωση, και όχι όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βούρτσισμα

Κάτι που συχνά αμελούμε είναι να βουρτσίζουμε τα μαλλιά και πριν το λούσιμο. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τα μήκη από το να σπάνε στο μπάνιο και κάνουμε το χτένισμα μετά πιο ομαλό.

Το conditioner ως pre-shampoo

Ένα μυστικό που πολλοί δεν γνωρίζαμε είναι πως η μαλακτική μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως pre-shampoo. Αν τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα και χρειάζονται έξτρα προστασία, εφαρμόστε μαλακτική από τη μέση και μέχρι τις άκρες, ξεπλύνετε και στη συνέχεια ακολουθήστε με το σαμπουάν.

Η σωστή ώρα για να δράσει το σαμπουάν

Οι ειδικοί συνιστούν να αφήνετε τουλάχιστον 2 λεπτά το σαμπουάν στα μαλλιά.

Η μάσκα

Το να βουρτσίζετε τα μαλλιά αφού έχετε εφαρμόσει μάσκα είναι λάθος. Αφήστε το προϊόν να δράσει, έπειτα αφαιρέστε ότι, απέμεινε με τα δάχτυλά σας και ξεπλύνετε με νερό.

Σημαντικά όλα τα βήματα

Αν και οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν πάντα, οι ειδικοί προτείνουν μια φορά την εβδομάδα να λούζεστε ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα βήματα. Αυτά είναι το pre-shampoo με μαλακτική, το λούσιμο με σαμπουάν, η εφαρμογή μάσκας για 5 λεπτά και μετά, αν χρειάζεται, conditioner και τέλος το ξέπλυμα με χλιαρό νερό.

Πηγή: vogue.gr