Παιδιά: 8 συμβουλές για να είναι ασφαλή όταν παίζουν σε εξωτερικό χώρο

παιδιά παιχνίδι παιδί παρέα

Προφυλάξτε τα από ορισμένες προκλήσεις

Δεν μπορείς να περιορίσεις τα παιδιά μέσα στο σπίτι τις ημέρες που έχει λιακάδα και λαμπερό καιρό, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να βγουν έξω και να παίξουν με ασφάλεια.

Το παιχνίδι στην ύπαιθρο είναι μια εξαιρετική στιγμή για τα παιδιά να δοκιμάσουν νέα πράγματα , αλλά μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένες προκλήσεις που αφορούν στην ασφάλειά τους.

1. Βεβαιωθείτε ότι πάντα επιβλέπει ένας ενήλικας

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίζεται η ασφάλεια του παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά εάν τα παιδιά παίζουν γύρω κάποια λιμνούλα ή στην θάλασσα. Εάν παίζουν στην παιδική χαρά, δείξτε τους πώς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τον εξοπλισμό πριν παίξουν.

2. Διδάξτε στα παιδιά να μην τρέχουν ποτέ προς τον δρόμο

Πολλά παιδιά παίζουν στην αυλή ή στην πυλωτή του σπιτιού, πράγμα που σημαίνει ότι ο δρόμος δεν είναι πολύ μακριά. Μάθετε στα παιδιά εάν η μπάλα πάει στο δρόμο, πρέπει να μείνουν στην αυλή και να ζητήσουν από έναν ενήλικα να τα βοηθήσει, ακόμα κι αν δεν βλέπουν αυτοκίνητα τριγύρω.

Δείτε επίσης: Νέα μελέτη: Η πολλή τηλεόραση επηρεάζει την γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών

3. Αν βρέχει ή ακούτε βροντές, μπείτε μέσα

Ενώ το παιχνίδι στην βροχή μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ο κεραυνός ή το χαλάζι μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά. Είναι καλύτερο για όλους να μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

4. Βεβαιωθείτε ότι φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας

Τα παιδιά πρέπει πάντα να έχουν κράνος για ποδήλατο ή skateboard. Θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες ασφάλειας όταν κολυμπούν. Ακολουθήστε οποιεσδήποτε άλλες συστάσεις για για οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν κάνετε, ακόμα κι αν παίζετε απλώς στο σπίτι.

5. Κρατήστε τα προστατευμένα από τον ήλιο

Ποιος δεν αγαπά λίγη λιακάδα; Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε τον ήλιο, αλλά το να είμαστε προσεκτικοί είναι σημαντικό. Το αντιηλιακό είναι ο καλύτερος σύμμαχος όπως και ένα καπελάκι.

6. Φροντίστε να παραμένουν ενυδατωμένα και να κάνουν διαλείμματα

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Το τρέξιμο σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα μπορεί να εξαντλήσει το σώμα γρήγορα. Φροντίστε τα παιδιά να κάνουν διαλείμματα τις ζεστές μέρες και να πίνουν πολύ νερό.

7. Προσέξτε να μην αγγίζουν άγνωστα φυτά ή να τα δοκιμάζουν

Αν συναντήσετε άγνωστα φυτά, είναι καλύτερο να αποθαρρύνετε τα μικρά σας παιδιά να τα αποφύγουν μέχρι να μάθετε περισσότερα για αυτό!

8.Δείξτε τους πώς να αλληλεπιδρούν με ασφάλεια με αγνώστους

Ακόμα κι αν τα παιδιά παίζουν στο σπίτι, είναι σημαντικό να ξέρουν τι να κάνουν αν τους πλησιάσει κάποιος που δεν γνωρίζουν.

Πηγή: pathways.org

Πηγή φωτό: envato.com