Πως να κάνετε μπάνιο το μωρό σας με ασφάλεια

μπάνιο

Τα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε

Σίγουρα το να κάνεις μπάνιο ένα μωρό είναι μια διαδικασία που προκαλεί άγχος γιατί όλα είναι βρεγμένα, κάτι που τα καθιστά πολύ ολισθηρά.

Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς. Υπάρχουν διάφορα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να σιγουρέψεις πως θα καταφέρεις να κάνεις μπάνιο το μωρό σου με ασφάλεια και χωρίς άγχος.

Η εποπτεία είναι υποχρεωτική

Αν έπρεπε να τονίσουμε μόνο ένα πράγμα για την ασφάλεια του μωρού σας στο μπάνιο αυτό θα ήταν να μην το αφήνετε ποτέ μόνο του. Όταν υπάρχει νερό, τα παιδιά και ειδικά τα μωρά πρέπει να επιβλέπονται κάθε στιγμή. Μη βασίζεστε καν στη επίβλεψη από ένα άλλο παιδί, π.χ. από το μεγαλύτερο παιδί σας.

Να έχετε δίπλα σας όλα όσα χρειάζεστε

Η προετοιμασία είναι το κλειδί. Δημιουργήστε μια λίστα με όσα θα χρειαστείτε (πετσέτες, σαπούνι, σαμπουάν, πάνα και ρούχα) και βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από εσάς και την μπανιέρα. Έτσι, θα μπορείτε να επιβλέπετε συνεχώς το μικρό σας. Αν πάλι για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να φύγετε εντελώς από το μπάνιο, πάρτε και το μωρό μαζί σας.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία το νερού

Γεμίστε την μπανιέρα και βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι στη σωστή θερμοκρασία πριν τοποθετήσετε το μωρό σας μέσα. Να θυμάστε ότι το δέρμα ενός μωρού είναι πολύ πιο ευαίσθητο και καίγεται πιο γρήγορα από ό,τι ενός ενήλικα. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό. Φροντίστε να ανακατέψετε το νερό με το χέρι σας, για να αποφύγετε τη δημιουργία ζεστών σημείων και δοκιμάστε τη θερμοκρασία του νερού χρησιμοποιώντας τον καρπό ή τον αγκώνα σας.

Προσθέστε προστατευτικά

Καλό είναι να αυξήσετε την ασφάλεια του μπάνιου σας, προσθέτοντας προϊόντα όπως προστατευτικά βρύσης, τα οποία εμποδίζουν τα μεγαλύτερα μωρά να ενεργοποιήσουν κατά λάθος το ζεστό νερό, και προστατευτικά καλύμματα για την προστασία του μωρού σας από τις αιχμηρές γωνίες του μπάνιου.

Μείνετε στεγνοί

Είναι αναπόφευκτο το νερό να καταλήξει γύρω από την μπανιέρα ή το νιπτήρα του μπάνιου σας. Αποτρέψτε τις δικές σας πτώσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για εσάς -και για το μωρό εάν το μεταφέρετε- σκουπίζοντας το νερό με πετσέτες και χρησιμοποιώντας αντιολισθητικά χαλιά στο πάτωμα.

Πηγή: imommy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *