Αδειασε η αγορά της Αδριανούπολης χωρίς τους Ελληνες (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη μείωση στην κίνηση της πόλης Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Εβρου. Σε αυτό το διάστημα η αγωνία για την τύχη τους και την άμεση επιστροφή τους είναι μεγάλη. Πέρα όμως από τους Ελληνες που ανησυχούν, τη δική τους αγωνία έχουν και οι Τούρκοι της Αδριανούπολης. Είναι […]

Μεγάλη μείωση στην κίνηση της πόλης

Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Εβρου. Σε αυτό το διάστημα η αγωνία για την τύχη τους και την άμεση επιστροφή τους είναι μεγάλη. Πέρα όμως από τους Ελληνες που ανησυχούν, τη δική τους αγωνία έχουν και οι Τούρκοι της Αδριανούπολης.

Είναι γνωστό πως πολλοί κάτοικοι από Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και τα γύρω χωριά περνάνε κατά εκατοντάδες καθημερινά τα σύνορα για να κάνουν τις αγορές τους στην Αδριανούπολη. Αυτό όμως έχει αλλάξει τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Το άτυπο εμπάργκο των Ελλήνων έχει προκαλέσει σημαντική μείωση στην κίνηση στην αγορά της τουρκικής πόλης.

Οι δρόμοι στο κέντρο, στη μεγάλη κλειστή αγορά και στα παζάρια είναι σημαντικά μειωμένη, με τους Τούρκους επαγγελματίες να τονίζουν πως η απουσία των Ελλήνων έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία. Στην Αδριανούπολη ταξιδεύουν καθημερινά και πολλοί Βούλγαροι, αλλά τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη την έχουν οι Ελληνες. Σχεδόν 4.000 άτομα περνούσαν τα σύνορα τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, πριν τα γεγονότα με τους στρατιωτικούς.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: «Εκρηξη» κρουσμάτων - Πάνω από 2000 και 357 διασωληνωμένοι

Από την άλλη, μεγάλο πλήγμα για την τουρκική αγορά αποτελεί και η απόφαση ταξιδιωτικών γραφείων να διακόψουν τις οργανωμένες εκδρομές. Χθες, το Life-Events.gr σας μετέφερε τη θέση του Μιχάλη Ζορπίδη, ο τουριστικός όμιλος του οποίου έκανε γνωστό πως σταμάτησε τις εκδρομές (δείτε το δημοσίευμα εδώ). Ανάλογη ανακοίνωση έκανε και το IOLE Travel της Θεσσαλονίκης, ενώ και τα γραφεία του Εβρου σταμάτησαν τις μονοήμερες εκδρομές και τα δρομολόγια με τα πούλμαν.

Δείτε τις σημερινές φωτογραφίες του Life-Events.gr από κεντρικά σημεία της Αδριανούπολης…