Αρχισε ο διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018!

Η νικήτρια πόλη θα λάβει βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Καινοτομίας 2018, γνωστό ως iCapital. Σ’ αυτόν, επιβραβεύονται οι πόλεις και οι δήμαρχοί τους, που έχουν δημιουργήσει τα πιο περιεκτικά και δυναμικά καινοτόμα οικοσυστήματα, για τα οφέλη των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η νικήτρια πόλη θα λάβει […]

Η νικήτρια πόλη θα λάβει βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Καινοτομίας 2018, γνωστό ως iCapital. Σ’ αυτόν, επιβραβεύονται οι πόλεις και οι δήμαρχοί τους, που έχουν δημιουργήσει τα πιο περιεκτικά και δυναμικά καινοτόμα οικοσυστήματα, για τα οφέλη των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Η νικήτρια πόλη θα λάβει τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας καινοτομίας 2018 και ένα βραβείο ύψους 1 εκατ. ευρώ, για την περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των καινοτόμων δράσεών της. Η φετινή έκδοση θα ανταμείψει επίσης τις επόμενες πέντε πόλεις που θα επιλεγούν, οι οποίες θα λάβουν η κάθε μία € 100.000 για να αυξήσουν τις δραστηριότητες καινοτομίας τους.

Μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή υψηλού επιπέδου θα αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις προσεγγίζουν τα όρια της καινοτομίας, εξετάζοντας τα ακόλουθα κριτήρια:
Πειραματική δοκιμή και προώθηση καινοτόμων λύσεων στις κοινωνικές τους προκλήσεις.

Συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα πεδία της καινοτομίας, από το σχεδιασμό πολιτικής έως την καθημερινή εφαρμογή και χρήση της.

Διεύρυνση της ικανότητάς της πόλης για καινοτομία, καθιστώντας την επιθυμητό προορισμό για τους μελλοντικούς επιχειρηματίες και ένα πρότυπο για άλλες πόλεις.

Ενδυνάμωση των πολιτών με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα της καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε πόλεις με τουλάχιστον 100.000 κατοίκους από κράτη μέλη της ΕΕ και χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 21 Ιουνίου 2018. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο και θα ακολουθήσει αργότερα, η τελετή απονομής των βραβείων.

Το hashtag του Twitter για τον διαγωνισμό είναι #iCapitalAwards