Η ΚΕΔΗΘ «απαντά» με σύγχρονα προγράμματα και e-εκπαίδευση στους περιορισμούς που βάζει η πανδημία

KEDITH Cisco Academy ΚΕΔΗΘ

Ο κορονοϊός έφερε ανακατατάξεις στο χώρο της εκπαίδευσης

Την εκπαίδευση στο σπίτι με τη χρήση της τεχνολογίας φέρνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ), ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η αναστολή των μαθημάτων έφερε ανατροπές στον τομέα της εκπαίδευσης με τα μικρά παιδιά και τους νέους να βρίσκονται αναγκασμένοι να μείνουν στο σπίτι, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να λαμβάνουν τη γνώση στις αίθουσες διδασκαλίας. Η ΚΕΔΗΘ, ένας φορέας με πολλούς άξονες δράσης, αντιλήφθηκε γρήγορα την ανάγκη να καλύψει το κενό και να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και στήριξη στους μαθητές, αλλά και τους γονείς. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, κατόρθωσε σε μικρό χρονικό διάστημα να ετοιμάσει το μηχανισμό και να φέρει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των δομών με τη βοήθεια των νέων μέσων.

Τους τελευταίους μήνες «τρέχουν» διαδικτυακά προγράμματα για ένα ευρύ φάσμα ηλικιών στην προσπάθεια να συνεχιστεί η εκπαίδευση, αλλά και να προσφερθεί μια διαδικτυακή συντροφιά την περίοδο της καραντίνας και της πανδημίας που βιώνουμε.

Τα e-ΚΔΑΠ

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση είναι μια ανάγκη της εποχής και η ΚΕΔΗΘ κινήθηκε στον τομέα αυτό. Καθημερινά συνεχίζονται τα διαδικτυακά εργαστήρια με στόχο τα ωφελούμενα παιδιά των ΚΔΑΠ να απασχολούνται στη μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο, την πληροφορική, το χορό, τη γυμναστική, τις ασκήσεις λόγου. Όπως δηλαδή θα συνέβαινε και στη δια ζώσης απασχόληση. Επίσης, οι καταρτισμένοι παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ βοηθούν τους μαθητές στα σχολικά μαθήματα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής skype.

Παράλληλα, λειτουργεί τηλεφωνική και διαδικτυακή συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό των δομών.

Διαβάστε επίσης
Διαγράφηκε από τη διοικούσα παράταξη ο Δρόσος Τσαβλής

KEDITH Cisco Academy

Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η συνεργασία με την Cisco. Από τον Νοέμβριο λειτουργεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η η «KEDITH Cisco Academy» που έχει ως στόχο να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στις ψηφιακές δεξιότητες και ανήκει σ’ ένα διεθνές πρόγραµµα µε προσανατολισµό στον τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Μέσω των νέων δωρεάν εκπαιδευτικών υπηρεσιών της ΚΕΔΗΘ, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θ’ αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις στον τομέα της πληροφορικής και περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τα μαθήματα θα προσφέρονται είτε μέσω εργαλείων (σύγχρονης και ασύγχρονης) εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε δια ζώσης στο νέο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα, του οποίου ξεκινά άμεσα η υλοποίηση είναι η «Εισαγωγή στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων» (Introduction to the Internet of Things). Αποτελείται από 6 ενότητες και θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου. Η παρακολούθηση του θα γίνεται διαδικτυακά σε χρόνο και ρυθμό που θα επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος/η, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παρακολούθησης είναι 20 ώρες. Οι εκπαιδευόμενοι/-ες θα έχουν πρόσβαση σε όλη την διδακτέα ύλη (στην αγγλική γλώσσα) ηλεκτρονικά.

Μετά την επιτυχή συμμετοχή χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion) και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (Digital Training Badge).
Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι ενήλικες το επιθυμούν. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις για την συμμετοχή, ούτε όριο στον αριθμό συμμετεχόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *