Ιερουσαλήμ: Η εμφάνιση αλεπούδων και η προφητεία που προκαλεί σάλο

Ερωτηματικά και ανησυχία

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις των παρατηρητών προφητειών η θέαση δώδεκα αλεπούδων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ που πιθανόν προοιωνίζουν την έγερση Εβραϊκού Ναού.

Οι αλεπούδες εντοπίστηκαν στις αρχές της εβδομάδας δηλαδή λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νηστείας Tisha Bav που ξεκινάει επισήμως σήμερα 10 Αυγούστου. Μνημονεύει την καταστροφή των δύο ναών στην Ιερουσαλήμ, πρώτα από τους Βαβυλώνιους και αργότερα από τους Ρωμαίους. «Κανείς δε μπορεί να μην κλάψει μπροστά στην εκπλήρωση της προφητείας ότι “αλεπούδες θα προχωρήσουν σε αυτόν”» δήλωσε ο Shmuel Rabinowitz ραβίνος του Δυτικού Τείχους και των ιερών τοποθεσιών.

Θα κατοικηθεί κάποτε από αλεπούδες

Αναφερόταν στο βιβλίο των θρησκειών (5:18), ένα απόσπασμα που αναφέρει την ιστορία της καταστροφής του πρώτου ναού στην Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους και μια προφητεία ότι η περιοχή θα κατοικηθεί κάποτε από αλεπούδες. Αυτό το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι, με τη σειρά του, δεμένο με μια προφητεία από τον Προφήτη Ζαχαρία, όπως εξηγείται στο Ταλμούδ (Makkot 24b) ότι ο ναός θα ξαναχτιστεί.

«Μέχρι την εκπλήρωση της προφητείας του Ουριά σχετικά με την καταστροφή της πόλης, φοβόμουν ότι η προφητεία του Ζαχαρία δεν θα εκπληρωθεί, καθώς οι δύο προφητείες συνδέονται», αναφέρει ο Τρακτέκ Μακώτ 24β.

Ιστορικό σημείο πίστης

Η ομάδα περίπου δώδεκα αλεπούδων εμφανίστηκαν στη νοτιοδυτική περιοχή του Δυτικού Τείχους τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του Δεύτερου Εβραϊκού Ναού που σώζεται μέχρι σήμερα. Το βιβλίο των θρησκειών (5:18) διαβάζεται παραδοσιακά κατά τη διάρκεια του επερχόμενου θρησκευτικού φεστιβάλ.

Το Όρος του Ναού είναι ένα από τα πιο ιερά σημεία στην Ιερουσαλήμ και αποτελεί σημείο εστίασης για την εβραϊκή, χριστιανική και μουσουλμανική πίστη.

Πηγή: ethnos.gr