Καρναβάλι Ασκού: Σήμερα η μεγάλη γιορτή

0803askos-karnavali-proetoimasia

Με μουσική, χορό και πολύ κέφι

Με μουσική, χορό και πολύ κέφι

Σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ασκό! Επειτα περίπου από μία δεκαετία απουσίας, το καρναβάλι Ασκού επέστρεψε δυναμικά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις πέρσι, και φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά υπόσχεται μοναδικές εκπλήξεις και ατελείωτη διασκέδαση στους επισκέπτες του.

Η μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού περιλαμβάνει αρματοπαρέλαση, πεζοπόρους καρναβαλιστές, εύθυμα σκετς, νυχτερινό γλέντι και ξεφάντωμα.

0803askos-karnavali-proetoimasia

Τα άρματα που θα συμμετέχουν στην παρέλαση, και θα είναι περίπου 20, δεν θα είναι μόνο σατιρικά, αλλά θα συνδέονται και με την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Οπως πέρσι, έτσι και φέτος, το άρμα που θα ανοίξει την παρέλαση θα είναι το επιβλητικό καράβι, με το οποίο οι πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Από τον Ασκό της Ανατολικής Θράκης στον Ασκό της Θεσσαλονίκης.

0803askos-karnavali-proetoimasia

Θα ακολουθήσει το άρμα με τον παραδοσιακό φούρνο και τις χειροποίητες πίτες που έθρεψαν γενιές Ασκονιτών, ενώ ένα άρμα θα είναι αφιερωμένο στο κύριο επάγγελμα των πρώτων κατοίκων του χωριού, τους καρβουνιάρηδες και θα είναι ένα μεγάλο καμίνι. Θα ακολουθήσουν σατιρικά άρματα, όπως ζουλού, μάγισσες, παιδικός σταθμός, next top model, άρμα με τη Μακεδονία κ.α.

0803askos-karnavali-proetoimasia

Να σημειώσουμε πως το καρναβάλι Ασκού γνώρισε στο παρελθόν μεγάλη επιτυχία και κυρίως τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, αναβιώνει και πάλι τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στο μεράκι και την αγάπη της νεολαίας του χωριού, που επιθυμούν να συνεχίσουν την παράδοση του Ασκονίτικου Καρναβαλιού.

0803askos-karnavali-proetoimasia

Γλέντι την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρή Δευτέρα στις 11.00 η «Ενωση Ασκού» θα μοιράσει στην κεντρική πλατεία Ασκού φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού «Ο Φάρος» με μοίρασμα φασολάδας και σαρακοστιανών την Καθαρή Δευτέρα στις 11.00, ενώ στη 13.00 θα υπάρχει παιδικό πάρτι και παράσταση καραγκιόζη.

0803askos-karnavali-proetoimasia

Αν θέλετε να δείτε τι έγινε στο περσινό Καρναβάλι, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Το Life-Events.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Καρναβαλιού Ασκού