Ο Φανός από τη Δυτική Μακεδονία θα ανάψει στον Αγιο Παύλο

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών γιορτάζει την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα με σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν στις 18 Μαρτίου.

Την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου ένα έθιμο της Δυτικής Μακεδονίας, αυτό του Φανού στη συμβολή της λεωφόρου Όχι με την οδό Ηπείρου, στον Άγιο Παύλο. Εκεί το τοπικό συμβούλιο με τη στήριξη της ΚΕΥΝΣ έχει καλέσει τα Χάλκινα του Φώτη Τσιοτίκα και θα ανάψει το Φανό που συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης. Το γλέντι είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 19:30

Η κορύφωση της Αποκριάς είναι όπως κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου) ημέρα κατά την οποία τα παραδοσιακά γλέντια, τα νηστίσιμα εδέσματα και το πέταγμα του χαρταετού έχουν την τιμητική τους τις γιορτές που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Από τις 11 το πρωί η φασολάδα, η λαγάνα και το απαραίτητο κρασάκι θα περιμένουν τους δημότες στο Πάρκο Ρουμανικών με το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά, στον αύλειο χώρο του Κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» και στη Δενδροφυτεία στις Συκιές με το συγκρότημα του Νίκου Ταλέα.

Διαβάστε επίσης  Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου βράβευσε αθλητές, αθλήτριες και σωματεία που διακρίθηκαν το 2023

φανός Αγιος Παύλος