«Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες μύθος και πραγματικότητα»

σχολείο μάσκα Κοζάνη

Ημερίδα από την Ομοσπονδία Γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Η Ομοσπονδία Γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00 Ημερίδα με θέμα «Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες μύθος και πραγματικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Κεν. Μακεδονίας (Βασ.Όλγας 198 Θεσσαλονίκη). Οπως αναφέρειται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: Η […]

Ημερίδα από την Ομοσπονδία Γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Ομοσπονδία Γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00 Ημερίδα με θέμα «Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες μύθος και πραγματικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Κεν. Μακεδονίας (Βασ.Όλγας 198 Θεσσαλονίκη).

Οπως αναφέρειται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, έχει σοβαρή επίπτωση στην μόρφωση των παιδιών μας. Αυτό διογκώνεται για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες μετατρέποντας την Ειδική Αγωγή σε “φτωχό συγγενή” του εκπαιδευτικού συστήματος. Ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, μεταφορά των μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, που εναλλάσσονται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα μέχρι να εξοικειωθεί το παιδί να φεύγουν και να έρχεται κάποιος άλλος.

Η πλειοψηφία αυτών των δομών (ειδικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά Γυμνάσια, ειδικά Λύκεια, ΕΕΕΕΚ, Τμήματα Ένταξης) λειτουργούν σε απαράδεκτους, εντελώς ακατάλληλους και επικίνδυνους χώρους, που δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε “πρώην αποθήκες” σε γωνιές από αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.ά.
Η Ομοσπονδία Γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΣΕΕΠΕΑ (Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) διοργανώνει ημερίδα, με συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού, για να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα προβλήματα στην ειδική αγωγή

Διαβάστε επίσης
Λέσχες ανάγνωσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Καλούμε
όλες τις ενώσεις, τους συλλόγους, να ενημερώσουν το σύνολο των γονέων, να παρεβρεθεί στην συζήτηση, και να διεκδικίσει :
• Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
• Να διοριστούν τώρα όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί για την παράλληλη στήριξη.
• Να χρηματοδοτηθεί η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τα απαιτούμενα κονδύλια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, δομές, και υλικά. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν άμεσα για τη στήριξη και τη διεύρυνση των δημόσιων βασικών σταθερών δομών και όχι για την επιδότηση των ΜΚΟ, των λεγόμενων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
• Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων: χρήματα, υλικά, βιβλία, βελτιώσεις υποδομών και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, δωρεάν και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

• Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να τον στηρίξει.
• Άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ, για να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας χωρίς καμία περικοπή.
• Κάλυψη όλων των αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί και όχι να μετατρέπεται η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 και πέντε παιδιά.
• Κατάργηση της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.