Οι εκπαιδευτικές εκδρομές «γεμίζουν» το Νομό Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα σχολικές εκδρομές

Ενισχύεται η τοπική οικονομία λίγο πριν το Πάσχα

Περίοπτη θέση στον χάρτη των εκπαιδευτικών εκδρομών έχουν για ακόμη μια φορά τα Ιωάννινα με εκατοντάδες μαθητές να επισκέπτονται την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Του Στάθη Σιούτη – Πρώην Προέδρου και νυν μέλους του ΔΣ της ΕΞΝΙ
Μετά τα δύο πολύ επιτυχημένα τριήμερα του Μαρτίου η τουριστική κίνηση συνεχίζεται και τον Απρίλιο κυρίως μέσω των σχολικών εκδρομών, ενώ αυξημένες ροές αναμένονται και κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η πόλη και ο νομός των Ιωαννίνων θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στον εκπαιδευτικό τουρισμό αποτελώντας αγαπημένο προορισμό για σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως πανεπιστήμια και κολέγια. Η πλούσια ιστορία της περιοχής, τα σπουδαία μουσεία, τα διεθνώς αναγνωρισμένα μνημεία και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον έχουν συμβάλλει ώστε να κατοχυρώσουν τα Ιωάννινα μια από τις πιο υψηλές θέσεις στο βάθρο των ολιγοήμερων εκπαιδευτικών εκδρομών. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, η φημισμένη τοπική κουζίνα, η ενημερωμένη αγορά και η πληθώρα επιλογών για ψυχαγωγία κάνουν τον προορισμό ιδανικό για να συγκεντρώσει πολυάριθμους μαθητές και σπουδαστές κάθε χρόνο.

Ιωάννινα σχολικές εκδρομές

Παρά ταύτα, ο νομός Ιωαννίνων θα μπορούσε να προσελκύσει πολλαπλάσιες εκπαιδευτικές εκδρομές αν ήταν πιο εύκολα προσβάσιμος αεροπορικώς. Η ανάπτυξη του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και η σύνδεση με άλλες περιοχές όπως είναι η Κρήτη και η Κύπρος είναι κομβικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη του εκπαιδευτικού τουρισμού.

Ιωάννινα σχολικές εκδρομές

Η προσέλκυση αυτού του είδους των επισκεπτών είναι εξαιρετικά σημαντική για δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης μας καθώς φέρνουν έσοδα σε τουριστικά καταλύματα, καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα κ.ά. την ώρα που ο πληθωρισμός και τα υψηλά λειτουργικά έξοδα απειλούν τη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών.

Η τουριστική κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και απαιτείται κάθε δυνατή ενέργεια για τη στήριξή της.Ιωάννινα σχολικές εκδρομές