“Οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό την περίοδο της πανδημίας”

Δημήτρια Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης dimarxeio thessalonikis Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ΑΣΕΠ πρόγραμμα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης ασφαλιστικό ΚΕΔΗΘ

Διαδικτυακή Εκδήλωση Δήμου Θεσσαλονίκης – Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω του Γραφείου Εργασίας της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συνδιοργανώνουν διαδικτυακή Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, από τις 17:00 έως 19:00, με θέμα: “Οι εργασιακές σχέσεις την περίοδο της πανδημίας και οι νέες αλλαγές του Ν. 4670/2020 στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα”.

Ο στόχος είναι να ενημερωθούν άνεργοι και εργαζόμενοι για τις εργασιακές σχέσεις την περίοδο της πανδημίας. Θα συζητηθούν θέματα όπως η αναστολή συμβάσεων εργασίας, η παράταση και ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας, το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την άδεια ειδικού σκοπού.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιχορηγήσεων εταιριών τεχνολογίας για το Med Pearls

Επίσης θα γίνει συζήτηση για τις νέες αλλαγές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, την ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ/ e-ΕΦΚΑ, τα ποσοστά αναπλήρωσης σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, την τροποποίηση του πλαισίου παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για την απασχόληση συνταξιούχων, κ.ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Για την εγγραφή, που είναι υποχρεωτική, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_1O0bGhiLT0y-WxGdW8lcFA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.