Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Φτώχεια και Φιλανθρωπία στη Θεσσαλονίκη (1930-1935)”

Στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο εκδοτικός οίκος University Studio Press παρουσιάζουν το βιβλίο των Ελ. Μαντά, Δ. Κοντογεώργη και Χ. Μανδατζή με τίτλο “Φτώχεια και Φιλανθρωπία στη Θεσσαλονίκη (1930-1935)”, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, […]

Στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο εκδοτικός οίκος University Studio Press παρουσιάζουν το βιβλίο των Ελ. Μαντά, Δ. Κοντογεώργη και Χ. Μανδατζή με τίτλο “Φτώχεια και Φιλανθρωπία στη Θεσσαλονίκη (1930-1935)”, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ο Προϊστάμενος του Κ.Ι.Θ. Δρ Αντώνης Σατραζάνης.

Διαβάστε επίσης
«Ο οικουμενικός Καζαντζάκης» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Στόχο του βιβλίου αποτελεί η περιγραφή των συνθηκών διαβίωσης των ασθενέστερων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων της Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1930, όταν η παγκόσμια οικονομική συγκυρία ενέσκηψε στην πόλη αφήνοντας τα σημάδια της σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού: φτώχεια, ανεργία, επαιτεία, εκμετάλλευση, ασθένειες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.