Ψυχολογικό τεστ: Τι δείχνει για την προσωπικότητά σου το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισες

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα δεν λείπει από κανένα σπίτι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς πρόκειται για το αγαπημένο έθιμο όλων.

Ο τρόπος που επιλέγουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο φανερώνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητά μας.

Μια ψυχολόγος, η Δρ Χιρν, αναφέρθηκε στη βαθύτερη πλευρά της διακόσμησης.

Οι τηλεθεατές κλήθηκαν να στείλουν φωτογραφίες από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, ώστε η ψυχολόγος να τους πει τι σημαίνουν για την προσωπικότητά τους οι επιλογές των στολιδιών.

«Εκφραζόμαστε ασυνείδητα όλη την ώρα, ακόμα και μέσα από ρούχα, όχι μόνο από τα διακοσμητικά», σημείωσε η Δρ Χιρν.

To «μαξιμαλιστικό»

Το πρώτο ήταν ένα τολμηρό δέντρο διακοσμημένο με υπερμεγέθη ζαχαρωτά. Η Δρ Χιρν το αποκάλεσε «μαξιμαλιστικό», λέγοντας ότι το τεράστιο κομμάτι είχε να κάνει με τη «διασκέδαση».

«Αυτό μου δείχνει κάποιον που είναι ζωηρός, αυθόρμητος. Που δεν είναι ντροπαλός και ήσυχος», εξήγησε η ειδικός.

Πράγματα, η τηλεθεάτρια επιβεβαίωσε ότι το δέντρο αυτό είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητάς της.

To ήρεμο και γαλήνιο

Το επόμενο δέντρο ήταν πιο «σιωπηλό», όπου κυριαρχούσε το χρυσό χρώμα, και η φωτογραφία του εστάλη από την Τρέισι.

«Μπορείς να νιώσεις ήδη τη διαφορά ενέργειας. Αυτό το δέντρο είναι πολύ παγωμένο και ήρεμο, πολύ γαλήνιο. Αυτό είναι το είδος του ατόμου που είναι ήρεμο υπό πίεση, πολύ χαριτωμένο. Είναι η ηρεμία στην καταιγίδα», είπε η Δρ Χιρν.

Διαβάστε επίσης Πού θα περάσουν τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί
Και εξήγησε ότι κάποιος σαν την Τρέισι θα πάρει αυτό που θέλει, αλλά όχι με το να είναι ειλικρινής. «Εξακολουθεί να παίρνει αυτό που θέλει, αλλά όχι με το να είναι ευθύς», σημείωσε.

Το μινιμαλιστικό

Το τρίτο δέντρο ήταν αρκετά γυμνό, λευκό και με ελάχιστη διακόσμηση. «Οι άνθρωποι που προτιμούν τη μινιμαλιστική εμφάνιση δεν θέλουν ακαταστασία ακόμη και στο χρωματικό συνδυασμό, τους αρέσει η τάξη», ανέφερε η Δρ Χιρν.

Η Άνι, που έστειλε τη φωτογραφία, πέρασε 15 χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τροχόσπιτο. Παραδέχτηκε ότι έγινε μινιμαλιστική «από ανάγκη» και ότι το χαρακτηριστικό αυτό είχε διαχυθεί και σε άλλες πτυχές της ζωής της, αποκαλύπτοντας ότι πριν από τα ταξίδια της είχε ένα παραδοσιακό δέντρο για τα παιδιά της.

«Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη μινιμαλιστική εμφάνιση δεν θέλουν ακαταστασία ούτε καν στο χρωματικό σχεδιασμό, τους αρέσει η τάξη. Όταν ταξιδεύεις δεν μπορείς πάντα να έχεις ορισμένα πράγματα, οπότε μαθαίνεις να είσαι πιο μινιμαλιστικός, αντί να είναι η πραγματική σου φύση», είπε η ψυχολόγος.

Το διαφορετικό

Το τελευταίο δέντρο ήταν μαύρο και με λευκά στολίδια. Εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Η Δρ Χιρν το χαρακτήρισε «λαμπερό» και εξήγησε: «Νομίζω ότι είναι υπέροχο αυτό το άτομο να κάνει αυτό που αγαπάει, έχει να κάνει με την αυτοέκφραση και τη δημιουργία».

Πηγή: cyprustimes.com