TechSaloniki 2023: 2000 άτομα την πρώτη ημέρα της κορυφαίας συνάντησης τεχνολογίας στο ΜΜΘ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Συμμετέχουν 45 ηγέτιδες εταιρείες

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα (12/05) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2), το TechSaloniki 2023 Fueled By Deloitte, η κορυφαία συνάντηση της τεχνολογίας, που τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2000 άτομα, κυρίως νεαροί, βρέθηκαν εκεί για να αξιολογηθούν για τις δεξιότητές τους και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται για επαγγελματική σταδιοδρομία.

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Η διοργάνωση, η οποία συνεχίζεται και αύριο (13/05), περιλαμβάνει επαγγελματικές συναντήσεις για τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στο χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, job interviews με κορυφαίους του HR, ευκαιρίες reskilling και upskilling, συναρπαστικό networking, καθώς, επίσης, πλήθος εταιρικών παρουσιάσεων, διαδραστικών workshops, coding challenges και ομιλιών από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες.

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Το εντατικό διήμερο (12-13/05) είναι αφιερωμένο σε όλους τους νέους επαγγελματίες, απόφοιτους, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές Πληροφορικής, Πολυτεχνικών σχολών, σχολών Οικονομικών και Θετικών Επιστημών που επιθυμούν να διεκδικήσουν το μέλλον τους στον πιο υγιή και ανταγωνιστικό κλάδο της οικονομίας.

Στην 7η κατά σειρά διοργάνωση, που φέτος είναι και η μεγαλύτερη απ’ όλες, συμμετέχουν 45 ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας.

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Δυναμικό «παρών» με ανταγωνιστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και job interviews δίνουν οι Deloitte, Deutsche Telekom, Accenture, Kaizen, Vodafone, Chubb, UXMA, Beta CAE, Prodyna, Netcompany, Altair, Qualco, Noris, Onelity, Infoteam, PeopleCert, Apifon, Campeon Gaming, Unisystems, GWF, Kenotom, Dataviva, OTS, Infodim, Datascouting, Consolut, PWC, EPG Greece, BBV, Interworks, MVI Hellas, Epsilon Net, Lidl, MIK3, EY, Dataways, Geekbot, Trasys, Net2Grid, Footec, και Draxis.

Μάλαμας: «Εχουμε πάνω από 500 θέσεις εργασίας που θέλουμε να καλύψουμε»

Ο διοργανωτής του TechSaloniki 2023, Κώστας Μάλαμας, μίλησε στην κάμερα του Thes.gr για τη διοργάνωση και τη διαδικασία. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Η διοργάνωση μας φέτος είναι η μεγαλύτερη που είχαμε ποτέ, η 7η κατά σειρά. Εκτός από τις εταιρείες συμμετέχουν και κάποιοι σύλλογοι φοιτητών, start up, ομίλους κλπ. Περιμένουμε 2000 άτομα σήμερα και πιστεύω πως όλες οι εταιρείες μαζί έχουμε πάνω από 500 θέσεις εργασίας που θέλουμε να καλύψουμε. Εκτός από τις κλασικές σχολές πληροφορικής, ηλεκτρολογομηχανικών, πολυτεχνείο κλπ, απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που ίσως δεν έχουν πτυχίο, κατ’ ανάγκη, τεχνολογίας, ή μπορεί να μην έχουν σχετική εμπειρία».

Οσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα είπε: «Κάνουμε κάποια τεστάκια, μικρά, εύκολα, για να δούμε τις δεξιότητες των παιδιών. Αυτά πηγαίνουν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα της οργάνωσης, τα οποία τα βλέπουνε μετά οι εταιρείες, βλέπουνε το βιογραφικό του παιδιού και με βάση αυτό, μπορούνε να το καλέσουνε αύριο για συνέντευξη, που είναι η δεύτερη ημέρα της οργάνωσης».

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Χαριστέας: «Στόχος της Περιφέρειας αλλά και ο δικός μου είναι να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε το reskilling»

Το παρών, από πλευράς Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγγελος Χαριστέας ο οποίος συμμετείχε στο τελευταίο πάνελ συζητήσεων μαζί με γνωστές εταιρίες τεχνολογίας: «Στην Περιφέρεια θέλουμε όσο γίνεται περισσότερο με προγράμματα ευρωπαϊκά να κάνουμε τέτοιου είδους δράσεις. Είναι παρά πολλά τα κενά που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στόχος της Περιφέρειας αλλά και ο δικός μου είναι να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε το reskilling, ίσως και των μεγαλύτερων ηλικιών, που μπορούνε να πιάσουν άμεσα θέσεις εργασίας, που είναι η ανάγκη της αγοράς» είπε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του.

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Διαβάστε επίσης: TechSaloniki 2023: Περισσότερες από 40 ηγέτιδες εταιρίες του κλάδου της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη

Το 7o TechSaloniki, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και πρόκειται να λειτουργήσει ως πεδίο επαφής και αλληλεπίδρασης μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, να δημιουργήσει προϋποθέσεις συνέργειας, να υποστηρίξει την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και απασχόλησης, συμβάλλοντας έτσι στην ωρίμανση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας, να αναδείξει παγκόσμιες τάσεις και προβληματισμούς και τέλος να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για το μέλλον της εργασίας και τη δυνατότητα επανεκπαίδευσης από άλλους κλάδους.

TechSaloniki 2023 by Deloitte

Δείτε περισσότερα: https://techsaloniki.gr/techsaloniki-7/