«Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά: Δύο πόλεις μια ιστορία»

Σήμερα στο θέατρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” Μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά : δύο πόλεις μια ιστορία» πάνω στις συνθέσεις του Σαράντη Κασσάρα και του Χρήστου Βερνάρδου, οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς , την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.30 το βράδυ στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Η παράσταση βασίζεται σε ποιήματα 13 λογοτεχνών της […]

Σήμερα στο θέατρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”

Μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά : δύο πόλεις μια ιστορία» πάνω στις συνθέσεις του Σαράντη Κασσάρα και του Χρήστου Βερνάρδου, οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς , την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.30 το βράδυ στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Η παράσταση βασίζεται σε ποιήματα 13 λογοτεχνών της πόλης οι οποίοι μέσα στα έργα τους μιλούν για τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, όπως, του Μ. Αναγνωστάκη, του Ν. Ασλάνογλου, του Γ. Βαφόπουλου, του Π. Θασίτη, του Γ.Θέμελη, της Ζ.Καρέλλη, του Π. Μάρκογλου, του Α. Μαρνέρου, της Ε. Πεχλιβανίδου, του Γ.Πεντζίκη, του Σ.Σερέφα, της Α. Στεργίου και του Ντ. Χριστιανόπουλου.

Θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Χρήστος Νότας, ο Κώστας Πρατσινάκης και ο Απόστολος Σωτηρούδης.
Ποιήματα θα απαγγείλει ο ποιητής Πρόδρομος Μάρκογλου και την εκδήλωση θα προλογίσει ο επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Δημήτρης Κόκορης.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το χαμηλό ιικό φορτίο

Βασικό μουσικό σχήμα της παράστασης είναι το «DIACHRONIKO» με τους Αδαμίδου Κωνσταντίνα (τραγούδι), Αρβανιτίδου Δέσποινα (κιθάρα), Βερνάρδο Χρήστο (κιθάρα-τραγούδι), Βράνη Αγγελική (φλάουτο), Καζαντζή Εύη (βιολοντσέλο), ενώ συμμετέχουν ο Κασσάρας Μίλτος (βιολοντσέλο), ο Κασσάρας Σαράντης (πιάνο), ο Μπαχαρίδης Νίκος (τρομπέτα) και ο Σταφυλάκος Σίμος (μπουζούκι). Συμπράττει και η χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση της IRENA KRAJCZYK.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με αριθμημένα δελτία και η παραλαβή τους γίνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς και το Δημοτικό Θέατρο