Τζιτζικώστας: Επισκέφθηκε τη νέα Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο (ΦΩΤΟ)

Την ανακαινισμένη Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, που υλοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η κλινική που επισκέφθηκε ο κ. Τζιτζικώστας είναι η παλιά Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία ανακαινίστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μπορεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Με την πανδημία να βρίσκεται σε αποδρομή, το νοσοκομείο αποφάσισε να φιλοξενηθεί εκεί η Ορθοπεδική Κλινική, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τζιτζικώστας Πολύγυρος

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση και τον εξοπλισμό της κλινικής, σύμφωνα με τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Η παλιά Παθολογική Κλινική μετατράπηκε έτσι σε έναν πολύτιμο χώρο για όλη τη διάρκεια της πανδημίας, διαμορφώνοντας καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς με Covid-19, αλλά και εργασίας για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου. Αυτή η παρέμβασή μας αποτέλεσε μια παρακαταθήκη για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, καθώς πλέον οι ανάγκες για τον κορωνοϊό δεν είναι αυξημένες και ο χώρος θα αξιοποιηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου ως μια σύγχρονη Ορθοπεδική Κλινική, πλήρως ανακαινισμένη και πλήρως εξοπλισμένη, με 28 νέες σύγχρονες ηλεκτρονικές κλίνες.

Αποδεικνύουμε και στη Χαλκιδική, με τα έργα μας ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την ενίσχυση του συστήματος υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ότι έχουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας. Το αποδείξαμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τα 80 εκ. ευρώ που διαθέσαμε άμεσα για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τζιτζικώστας Πολύγυρος

Το αποδείξαμε κι όλα αυτά τα χρόνια, με τα 48 έργα αναβάθμισης κτιρίων και εξοπλισμού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με τα 15 νέα ασθενοφόρα που παραδώσαμε στο ΕΚΑΒ, με τη δημιουργία νέων σύγχρονων χειρουργείων και μονάδων εντατικής θεραπείας, με την αναβάθμιση, στελέχωση και λειτουργία του Υγειονομείου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που θωρακίζει ολόκληρη την περιοχή μας από την εισαγωγή και μετάδοση σοβαρών ‘παγκόσμιου χαρακτήρα’ λοιμωδών νοσημάτων, με τις δράσεις ύψους 14,7 εκ. ευρώ για την ψυχική υγεία, που είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας.

Και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, καθώς στις πρώτες προσκλήσεις από τον Ιανουάριο περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη και η ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό κατά τις νυχτερινές ώρες

Τζιτζικώστας Πολύγυρος

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου και των Περιφερειακών Συμβούλων Κατερίνας Ζωγράφου και Μέλας Κυριακίδου.

Τζιτζικώστας Πολύγυρος