Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Κοινή κάθοδος για Δανιηλίδη και Ωραιόπουλο

Μαζί θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ο νυν δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και ο επικεφαλής της παράταξης “Αλμα στο Μέλλον” Λάζαρος Ωραιόπουλος.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τους ήθελαν να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, σήμερα ανακοίνωσαν την κοινή κάθοδο καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

“Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου το «ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με επικεφαλής τον Λάζαρο Ωραιόπουλο συμπορεύεται με τη «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ-Σίμος Δανιηλίδης» σε ένα συνδυασμό νίκης και ελπίδας.
Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Στο πλαίσιο μίας ειλικρινούς και ισότιμης πολιτικά συνεργασίας προχωράμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, κομματικές τοποθετήσεις και πολιτικές προτιμήσεις. Βρίσκουμε πεδίο συνεννόησης και διαμορφώνουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Επιλέγουμε να πορευτούμε στο δρόμο του ενωτικού αγώνα για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την αυτοδιοίκηση.

Στο γόνιμο έργο των προηγούμενων χρόνων, χτίζουμε το σχέδιο για ένα σύγχρονο δήμο, για μια φιλική, φιλόξενη, λειτουργική, πράσινη και ανθρώπινη πόλη για όλους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο προσκήνιο βάσει συγκεκριμένου κοινού προγραμματικού πλαισίου (το κείμενο επισυνάπτεται) και καθαρών αυτοδιοικητικών θέσεων.

Δεν συναλλασσόμαστε στο παρασκήνιο ούτε ζητάμε κομματικά χρίσματα από κανέναν. Όραμά μας, ένας δήμος του 21ου αιώνα, συγχρονισμένος με τις προκλήσεις και τις ανάγκες της νέας μεταβιομηχανικής εποχής. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα, με αυτοδιοικητική αντίληψη, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, πολιτικές αγκυλώσεις και ιδεοληψίες για το καλό του συνόλου των συμπολιτών μας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που καθορίζεται ακόμη από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών, της υγειονομικής κρίσης της προηγούμενης διετίας και της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, επιχειρούμε να αναδείξουμε το σύνθετο και χρήσιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Θέτουμε σαφείς στόχους, προσδιορίζουμε προτεραιότητες, καθορίζουμε τις πολιτικές μας. Διαμορφώνουμε το δημοτικό μας πρόγραμμα με στόχο να προσφέρουμε στους πολίτες ακόμη περισσότερα, ακόμη καλύτερα.

– Οργανώνουμε μία λειτουργική, φιλόξενη και πράσινη πόλη
– Σχεδιάζουμε και προωθούμε πράσινες πολιτικές ενάντια στην κλιματική κρίση
– Δημιουργούμε μια πόλη των νέων, του πολιτισμού του αθλητισμού και της παιδείας
– Διαμορφώνουμε συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης
– Βάζουμε ανάχωμα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία
– Διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία, την οικονομική ευρωστία του δήμου προς όφελος των πολιτών, με διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία
– Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα
– Συνεχίζουμε και εντείνουμε τη μάχη ενάντια στην ανεργία σε τοπικό επίπεδο αξιοποιώντας προγράμματα και δημιουργώντας 100άδες θέσεις εργασίας

Προχωράμε μαζί, στο πλαίσιο αυτών των προγραμματικών κατευθύνσεων και δεσμεύσεων.
Με ενότητα και συλλογικότητα, με πνεύμα ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου και σύνθεσης ιδεών, καλούμε κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας να συμβάλει ώστε να οργανώσουμε από κοινού μια Δημοτική Αρχή που εγγυάται την ισονομία και ισοπολιτεία των δημοτών και ενισχύει την διαρκή και ουσιαστική συμμετοχή τους στα κοινά.

Προτάσσει τον καθολικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών και αναλαμβάνει την ευθύνη διαφύλαξής του. Προτεραιοποιεί απόλυτα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την παιδεία, τον πολιτισμό. Στις εκλογές του Οκτωβρίου πάμε όλοι μαζί και καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν το κοινό μας σχέδιο, την κοινή μας προσπάθεια με συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις και με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. Πορευόμαστε μαζί έχοντας βαθιά επίγνωση του ρόλου και του καθήκοντός μας: Να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας. Να πάμε πιο μπροστά, ν’ ανεβούμε πιο ψηλά!”.