Εκλογές 2023: «Εκανα σαρδάμ», λέει η Ελένη Χρονοπούλου για το «θα αυξήσουμε κάποιους φόρους»

Ελένη Χρονοπούλου

Viral η προσπάθεια της να αναλύσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελένη Χρονοπούλου, σε εκπομπή της ΕΡΤ, προσπαθώντας να εξηγήσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η κ. Χρονοπούλου προσπάθησε να αναλύσει μέρος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως θα μειωθούν φόροι για να πει μεταξύ άλλων πως «θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».

«Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε, ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε», ρώτησε ο δημοσιογράφος για να απαντήσει η κ. Χρονοπούλου πως «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη».

Ο διάλογος της Ελένης Χρονοπούλου με τον δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά και τον Γιώργο Κουβαρά έχει ως εξής:

-Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.

-Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων τί έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;

-Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία (αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)

-Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε? είδα στο πρόγραμμα σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα . Τί εννοείτε;

-Χρονοπούλου: Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι , να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς .

-Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

-Χρονοπούλου: Ναι θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.

-Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε, ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

-Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Χρονοπούλου: «Εκανα σαρδάμ, δεν υπάρχει είδηση»

Με ανάρτησή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Ελένη Χρονοπούλου επιχείρησε να διακωμωδήσει την κατάσταση για τη δήλωσή της, υποστηρίζοντας πώς όσα είπε ήταν… σαρδάμ.

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral @omadaalithias αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε» έγραψε στο Twitter η Ελένη Χρονοπούλου.