Ανδρουλάκης: “Προχειρότητα στην πρόταση της κυβέρνησης στους αγρότες”

Νίκος Ανδρουλάκης

Επισκέφθηκε το πρωί το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνοδευόταν από τον βουλευτή του κόμματος στη Βοιωτία, Γιώργο Μουλκιώτη.

«Το γεγονός ότι σε δέκα μόλις ημέρες η Νέα Δημοκρατία άλλαξε την πρότασή της προς τους αγρότες αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζουν. Τίποτα από όλα αυτά που έχουν προτείνει δεν απαντά στην ανασφάλεια στην οποία έχει βυθιστεί ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω του κόστους παραγωγής, που αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε πώς «λόγω της κατάστασης στον ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει για τις πολύ μεγάλες καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική κρίση και του λανθασμένου σχεδιασμού του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τον προηγούμενο μήνα, εκατομμύρια ευρώ δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των αγροτών μας από τις άμεσες πληρωμές».

Στρατηγικό σχέδιο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρόκρινε την ανάγκη να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο γιατί, όπως είπε, «χωρίς τον πρωτογενή τομέα, χωρίς τους αγρότες, χωρίς τους κτηνοτρόφους, θα μαραζώσει η ελληνική περιφέρεια. Ως ΠΑΣΟΚ, στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους, χωρίς λαϊκισμούς».

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε επτά μέτρα που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα ζητήματα αυτού του στρατηγικού τομέα ανάπτυξης της χώρας, όπως είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

«Ένα επίσης πολύ σημαντικό μέτρο είναι η προτεραιότητα σε όρους σύνδεσης αγροτών, κτηνοτρόφων, συνεταιρισμών και μεταποιητών με τα μεγάλα πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής τα επόμενα χρόνια. Και, βέβαια, παρεμβάσεις που θα εκσυγχρονίζουν τον ΕΛΓΑ. Έχουμε χρέος όλα αυτά να γίνουν πράξη για να είμαστε ανθεκτικοί, ανταγωνιστικοί στις μεγάλες προκλήσεις» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.