Η Ελένη Χρονοπούλου είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη για παρενόχληση

Γεωργούλης

Εργάζεται ως δικηγόρος στην Κομισιόν

Σάλος έχει προκληθεί γύρω από την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση και η γυναίκα που την έκανε είναι η Ελένη Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε σε ανάρτησή του στα social media ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» ενώ εξηγεί για την απόφαση της παραίτησης του ότι «δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα».

Έτσι λοιπόν, έγινε γνωστό πως η Ελένη Χρονοπούλου είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές για σεξουαλική παρενόχληση. Είναι δικηγόρος που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν αλλά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ για Γεωργούλη: «Η άρση ασυλίας αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες. Στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε 4η, καθώς είχε και τη στήριξη της ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Έχει εργαστεί 6 χρόνια ως νομικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).