Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για εργασιακό bullying σε 60χρονη για να μην πάρει αποζημίωση (BINTEO)

εργασία υπολογιστής

Τι αναφέρει η κόρη της γυναίκας

Στη δημοσιότητα ήρθε μία σοβαρή καταγγελία εργασιακού bullying, σε βάρος 60χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εργαζόμενη βίωσε εργασιακό εκφοβισμό ο οποίος έφτασε στην απόπειρα χειροδικίας από τον εργοδότη της, όταν του ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει για να βγει στη σύνταξη.

Όπως λέει η κόρη της 60χρονης στο Mega, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, ενώ η προσφυγή στην επιθεώρηση Εργασίας δεν απέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
«Επί 19 συναπτά έτη είχε μια πολύ σημαντική θέση με πολλές αρμοδιότητες. Έγινε απόπειρα χειροδικίας από τον σύζυγο της εργοδότριας. Η εργοδότρια είπε «θα δώσω αποζημίωση σε οποίον γουστάρω και σε οποίον το αξίζει».

Σύμφωνα με την κόρη της εργαζόμενης: «Από την επιθεώρηση Εργασίας μας είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο του Έλληνα εργοδότη και ότι μια πιθανή λύση ίσως βρεθεί στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια. Η μαμά βίωσε ακραίο εργασιακό bullying από αυτήν την εταιρεία και από την εργοδοσία. Έχει ψυχοσωματικά».

Το πρώτο δικαστήριο, το οποίο αφορούσε το εργασιακό bullying και την καταβολή αποζημιώσεων για υπερεργασία έχει γίνει και αναμένονται τα πορίσματα, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται το δεύτερο δικαστήριο που αφορά στη συνολική αποζημίωση της 60χρονης.

«Έγινε το πρώτο δικαστήριο από το οποίο ακόμα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Φτάσαμε στο σημείο να πούμε καλύτερα στα δικαστήρια παρά στα ψυχιατρεία. Στο δεύτερο δικαστήριο διεκδικούμε την αποζημίωση απόλυσης.

Δεν απολύθηκε, εξωθήθηκε σε οικειοθελή αποχώρηση γιατί δεν άντεχε άλλο», ανέφερε η κόρη της καταγγέλλουσας και πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι «που έχουν αποχωρήσει και έχουν απολυθεί κατά αυτόν τον τρόπο και πριν και μετά τη μητέρα μου».

Πηγή φωτό: Envato.com