ΠΑΣΟΚ για Γεωργούλη: «Η άρση ασυλίας αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Γεωργούλης

Στέλεχος του κόμματος η γυναίκα που τον καταγγέλλει

Την δική του ανακοίνωση για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Να σημειωθεί πως η γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τον Αλέξη Γεωργούλη είναι η εξής:

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Διαβάστε επίσης  Μπιμπίλας για Γεωργούλη: "Εγώ τον είδα μια χαρά, ήταν ακμαίος και δημιουργικός"

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:

Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».