Καλαφάτης: «Ο πόλεμος με την ακρίβεια θα είναι ανηλεής και συνεχής»

Καλαφάτης

Τι τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

O Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης παραχώρησε συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφος Παναγιώτη Στάθη, Γιάννη Κολοκυθά και Μανώλη Αναγνωστάκη.

«Ο πόλεμος με την ακρίβεια θα είναι ανηλεής και συνεχής με παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα, όπως αυτές οι οποίες έχουν γίνει για τη λειτουργία της αγοράς, με συνεχή επιβολή προστίμων –πάνω από 16 εκ. έχουν επιβληθεί τους τελευταίους μήνες- αλλά και διαρκή προσπάθεια ώστε του 2027 να φθάσει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ. Η δική μας μεγάλη έγνοια είναι πως ακριβώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά ν΄αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες. Και κυρίως να κυνηγήσουμε την αισχροκέρδεια -όπου αυτό συμβαίνει- και το κάνουμε», τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Καλαφάτης.

Και πρόσθεσε: «Εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή μια σοβαρή οικονομική πολιτική από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με σταθερή μείωση των φόρων που βοηθάει την ανάπτυξη, επιφέρει σταθερή μείωση της ανεργίας, θεαματική άνοδο των επενδύσεων και των εξαγωγών και συνεχή άνοδο του τουρισμού».

Σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά θέματα πάσχει από έλλειψη προτάσεων και ουσιαστική τεκμηρίωση. Η ιστορία του μας έχει δείξει ότι τίποτε απ΄αυτά τα οποία έχει προτείνει τελικά δεν εφαρμόσθηκε όταν ήταν στην Κυβέρνηση». Όπως επισήμανε: «Τα έσοδα τα οποία θα χαθούν από τα μέτρα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει με κάποιο τόπο να αντικατασταθούν. Να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Για παράδειγμα, από που θα βρεθούν τα έσοδα για το μηδενισμό του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα;».

Καλαφάτης

Για την υπόθεση της συμμετοχής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε εταιρεία των ΗΠΑ, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις. Οφείλει να δώσει τις απαντήσεις». «Το θέμα δεν το έθεσε η Νέα Δημοκρατία. Μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε».

Απαντώντας για τον αν πρέπει να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Η Προανακριτική Επιτροπή προϋποθέτει κατηγορητήριο για ποινικές ευθύνες υπουργών. Θέλω να τονίσω ότι πρώτος από όλους τους Έλληνες που θέλει την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας για αυτή την ανείπωτη τραγωδία, γι΄αυτό το τραγικό δυστύχημα είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό διακατέχει όλη τη Νέα Δημοκρατία. Υποκλίνομαι στον πόνο των ανθρώπων. Και είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη ότι θα λειτουργήσει γρήγορα. Ήδη 31 άτομα μέχρι στιγμής έχουν καταστεί κατηγορούμενοι. Ας αφήσουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν ακριβώς όπως επιβάλλει η τραγικότητα αυτού γεγονότος».