Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιστολική ψήφος για τις ευρωεκλογές από την Ελλάδα και το εξωτερικό»

αυτοδιοικητικές εκλογές

Θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης για την ανάδειξη των 21 ευρωβουλευτών

Επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ευρωεκλογών κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για όποιον το επιθυμεί.

Για το σύστημα ανάδειξης των 21 ευρωβουλευτών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι και στην αναμέτρηση αυτή θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης, γιατί τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προσδιορισμένων βουλευτών.

Υπήρξε, είπε, προβληματισμός για να υπάρξει διαίρεση της επικράτειας, «αλλά πιστεύω ότι η ενιαία επικράτεια αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση». «Τα κριτήρια πρέπει να είναι εθνικά μακριά από τοπικές φωνές για να γίνεται πιο δυνατή η φωνή της πατρίδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Στη χώρα προωθούνται πολύ σημαντικές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε όσους αμφιβάλλουν.

Αναφέρθηκε στις αλλαγές στην δικαιοσύνη, στο νέο καθεστώς για τους δανειολήπτες το οποίο θα ψηφιστεί την Δευτέρα αλλά και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ψηφιστεί οι 11 ρυθμίσεις κοινωνικής δικαιοσύνης εναντίον της φοροδιαφυγής. «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και τα πρόσθετα έσοδα τα δοθούν στην υγεία και την παιδεία», είπε.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Εκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος για να ανακουφίσουμε τους πολίτες τον Αύγουστο"

Σημειώνεται πως η ατζέντα του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου είναι η εξής:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά του κρατικού προϋπολογισμού 2024

-Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη του νομοσχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για το εθνικό σύστημα τραύματος

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ερανιστικών νομοσχεδίων των υπουργείων τους,

-Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη σχετικά με την επιλογή προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου,

-Εισήγηση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου για τη συγκρότηση και λειτουργία της κυβερνητικής επιτροπής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Στις 16:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε συζήτηση με τον Yossi Matias, αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

Πηγή φωτό: Eurokinissi