Μαξίμου: Πολιτικά απρεπής ο Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Μέγαρο Μαξίμου

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Εντονη είναι η ενόχληση στην κυβέρνηση για την ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την συνάντηση με τον Κυριακό Μητσοτάκη με την συνάντηση των δύο ανδρών να είναι προγραμματισμένη για αύριο (28/11).

Λένε ότι ήταν φάουλ και πολιτικά απρεπής η ακύρωση της συνάντησης με το Βρετανό Πρωθυπουργό.

Προσθέτουν πως ήταν προγραμματισμένη και προφανώς ο κ. Ρίσι Σούνακ ενοχλήθηκε από όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο BBC, τα οποία ωστόσο δεν ήταν διαφορετικά από όσα έχει πει μέχρι τώρα και αποτελούν πάγιες ελληνικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα δεν αφορά στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά το βρετανικό μουσείο με το οποίο κάνουμε συζητήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Διαβάστε επίσης  Στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η αφίσα υποδοχής στον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ)

H δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε δήλωση του ότι είναι φανερά ενοχλήμένος.

“Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων”.

Πηγή φωτογραφίας: Εurokinissi