Μητσοτάκης για Σούνακ: “Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας”

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα (29/11) στην τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ.

Κατά την αποχώρηση του, ο Κυριακός Μητσοτάκης μίλησε σε δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στο διπλωματικό επεισόδιο με την Βρετανία μετά και την ακύρωση της συνάντησης τους από τον Ρίσι Σούνακ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ερωτήθηκε για την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, προς το πρόσωπο του, απάντησε χαριτολογώντας ότι “εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου”, προσθέτοντας ότι “δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας”.

Νωρίτερα, σήμερα, κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μπροστά στις κάμερες την ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ, λέγοντας πως είναι ένα ατυχές γεγονός.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Το Κράτος Δικαίου στη χώρα είναι πιο ισχυρό από ποτέ"

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: “Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου.

Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα”.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi