Τι θα γινόταν αν η κακοκαιρία Daniel συνέβαινε στην πόλη της Θεσσαλονίκης; (ΦΩΤΟ)

Οικολογία - Πράσινη Λύση: Τι θα γινόταν αν η κακοκαιρία Daniel συνέβαινε στην πόλη της Θεσσαλονίκης;

Τι αναφέρει η παράταξη “Οικολογία – Πράσινη Λύση”

Την ώρα που η κατάσταση είναι δραματική, με ανυπολόγιστες ζημιές, από την κακοκαιρία Elias και Daniel, σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, η Οικολογία – Πράσινη Λύση απαντάει σε ένα ερώτημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Οικολογία – Πράσινη Λύση απαντά στο τι θα γινόταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αν τα παραπάνω φαινόμενα ήταν εστιασμένα στην Κεντρική Μακεδονία, χωρίς περαιτέρω αντιπλημμυρική θωράκιση.

Η Οικολογία – Πράσινη Λύση με τη βοήθεια του φίλου της παράταξης, διδάκτορα πολιτικού μηχανικού, Χρήστου Ηλιάδη, μοντελοποίησε την πλημμύρα για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση ενός ψηφιακού μοντέλου εδάφους και εισάγοντας τα κτίρια, για βροχή 393 χιλιοστών για 12 ώρες. Το μοντέλο απορροής που κατέληξε, έχει την ακόλουθη τραγική εικόνα:

-Η εξαφάνιση κάτω από το νερό του λιμανιού της πόλης.
-Η μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε «νησί».
-Η επαναφορά της Εθνικής Αμύνης στον παλιό χείμαρρο της Ευαγγελίστριας.
-Η πλατεία Αριστοτέλους βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια εξαιτίας της κακοκαιρίας Bettina

Οικολογία - Πράσινη Λύση: Τι θα γινόταν αν η κακοκαιρία Daniel συνέβαινε στην πόλη της Θεσσαλονίκης;

Επιπλέον, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι σύμφωνα με το μοντέλο απορροής τα βάθη νερού φτάνουν σημειακά ως και τα 8,0 μέτρα. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι για την εν λόγω προσπάθεια δεν ελήφθησαν υπόψη τα δίκτυα ομβρίων και άλλη μια σειρά δεδομένων, καθώς στόχος ήταν η εξαγωγή κάποιων πρώτων μακροσκοπικών συμπερασμάτων και όχι μια ενδελεχής μελέτη.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, ας κάνουμε το γκρίζο πράσινο στην Πόλη μας και στην περιφέρεια μας, καθώς το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει!