Οικολόγοι Πράσινοι: “Οταν κάποιος διαπράττει βιασμό, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας”

Οικολόγοι Πράσινοι

Ζητάει από την Πολιτεία να λάβει μέτρα

Με αφορμή τα περιστατικά βιασμού και καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση και ζητούν πιο αυστηρές ποινές.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: “Μετά από τον αποτρόπαιο βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, ένα νέο περιστατικό, αυτή τη φορά σε χώρο ιερού ναού, ξανάφερε στην επιφάνεια τη φρίκη που βιώνει κάθε κοπέλα που βιάζεται, προπαντός όταν είναι ανήλικη και δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό της.

Εάν η 24χρονη Γεωργία μπόρεσε να κάνει έγκαιρα τη καταγγελία του βιασμού της, δυστυχώς για τη μικρή κοπέλα από τα Πατήσια χρειάστηκαν δύο χρόνια έως ότου βρει το κουράγιο να καταγγείλει τους βιασμούς που είχε βιώσει από έναν άνθρωπο που η θέση του ως ιερέα αδρανοποιούσε τα αντανακλαστικά της αντίδρασής της.

Επειδή τα περιστατικά των βιασμών σε συνδυασμό με εκείνα των γυναικοκτονιών, έρχονται πλέον καθημερινά στην επικαιρότητα, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η Πολιτεία οφείλει να γίνει ιδιαίτερα αυστηρή στη νομοθέτησή της ώστε τέτοια τραγικά γεγονότα να αρχίσουν πλέον να εκλείπουν.

Δεν είναι δυνατόν μόνο 20 βιαστές να καταδικάζονται, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται, όταν διαπράττονται περίπου 4.500 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης
Αμύνταιο: Συγκλονίζει υπόθεση βιασμού 12χρονης από τον πατέρα της

Το Metoo είναι μια αρχή. Όμως δεν αρκεί. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε ξεκάθαροι. Όταν κάποιος διαπράττει βιασμό, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.