ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: “Ο Πρωθυπουργός παριστάβει ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση”

Tο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε πυρά για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ με αντικείμενο την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται ή γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες. Κατηγόρησε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη πως «προσέφερε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και πως «ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του ‘’επιτελικού κράτους’’».

«Σχετικά με τα ζητήματα της οπαδικής βίας, θεωρούμε ότι πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Ο Πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση.

Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του «επιτελικού κράτους» αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα «ραντεβού του θανάτου» υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας.

Σχετικά με τα ζητήματα της οπαδικής βίας, θεωρούμε ότι πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi