Προς οριστική αναβολή το ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Βολές παρατάξεων εναντίον του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά το αυριανό ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων της Θεσσαλονίκης.

Οπως προκύπτει, την τελευταία στιγμή υπήρξαν ανυπέρβλητα εμπόδια και το ραντεβού που θα έδιναν οι υποψήφιοι στο στούντιο της TV100 δε θα πραγματοποιηθεί. Αμυδρή ελπίδα υπάρχει να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, τελευταία πριν τις εκλογές, αλλά ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πιεστικός.

Οι δημοτικές παρατάξεις ρίχνουν βέλη εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τον οποίον θεωρούν υπεύθυνο για την ακύρωση του ντιμπέιτ.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας επισήμανε: “Εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερώθηκα με επιστολή του γενικού διευθυντή της TV100 ότι το αυριανό debate με τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης ακυρώνεται. Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι ο κ. Ζέρβας δεν τολμάει να έρθει σε δημόσιο διάλογο ενώπιον των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Κατανοώ απόλυτα τον φόβο του να έρθει σε αντιπαράθεση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα είναι ξανά δήμαρχος της πόλης μας”.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης σχολίασε: “Η απόφαση του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης να απέχει και από τη μοναδική δημόσια συζήτηση που καταδέχτηκε -αρχικά- να συμμετάσχει, μαρτυρά όχι μόνο το φόβο και τον πανικό του ενόψει της επερχόμενης ήττας, αλλά και την αδυναμία του να υπερασπιστεί το -ανύπαρκτο- έργο του ενώπιον των τηλεθεατών. Την ίδια ώρα, με την αλαζονική του στάση ο κ. Ζέρβας προσβάλει για μια ακόμη φορά τόσο τους συνυποψηφίους του όσο, κυρίως, τους Θεσσαλονικείς. Αποδεικνύει, πως δεν είναι μόνο ένας αόρατος δήμαρχος, αλλά και ένας κρυπτόμενος δήμαρχος”.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Η Δημοτική Αστυνομία "έκοψε" πάνω από 32000 κλήσεις σε ένα τρίμηνο

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Δρόσος Τσαβλής δήλωσε: “Μόνο ντροπή, προκαλεί η αιφνίδια απόφαση της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης να ματαιώσει το προγραμματισμένο debate ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης. Θα ήταν η μοναδική συζήτηση όπου θα έπαιρνε μέρος ο ακριβοθώρητος κύριος Ζέρβας (…) Φυσικά πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται ο ρίψασπις στις διεκδικήσεις δήμαρχος, με πρόσχημα τη δήθεν ενόχληση του TV100, ώστε να αποφύγει τη δημόσια κριτική, έστω και υπό τη μορφή διαλόγου”.