Συνεδριάζει σήμερα (30/11) το υπουργικό συμβούλιο – Παρουσιάζεται αναλυτικά ο κρατικός προϋπολογισμός

υπουργικό συμβούλιο

Ποια θέματα θα συζητηθούν λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού

Επιστροφή στην εσωτερική ατζέντα κάνει σήμερα (30/11) στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρίσκεται στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μένουν άλλωστε λίγες μέρες πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη, την ανεργία και την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιστρέψει τη συζήτηση στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κρατικός προϋπολογισμός σήμερα (30/11) θα παρουσιαστεί αναλυτικότερα στην προτελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για φέτος από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.

Διαβάστε επίσης  Στην 60η Διάσκεψη Ασφαλείας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημαντικό θα είναι επίσης το σχέδιο που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκη το νομοσχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται επίσης ο νέος ενιαίος φορέας διαχείρισης για τη Θεσσαλία. Παράλληλα, μια ακόμα μεταρρυθμιστική τομή κάνει το υπουργείο Υγείας με το σχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος, με τη δημιουργία κέντρων αναφοράς τραύματος σε όλη την Ελλάδα, για την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Πηγή φωτό: Eurokinissi