ΚΘΒΕ: Τελευταίες παραστάσεις για τις παραγωγές «Ερωτόκριτος» και «Η Τριλογία του Παραθερισμού»

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ολοκληρώνουν τις παραστάσεις τους δυο παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο «Ερωτόκριτος» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ευθύμη Θέου, που παρουσιάζεται στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν. Με αφορμή την παράσταση ανανεώθηκε η μικρή έκθεση κοστουμιών στον χώρο υποδοχής του κοινού στο Θέατρο της ΕΜΣ.

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/erotokritos-1/

Το διαχρονικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι, «Η Τριλογία του Παραθερισμού», σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Μια κωμωδία χαρακτήρων και ταυτόχρονα μια κοινωνική κριτική απέναντι στις νοοτροπίες και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο, μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική και την εικαστική ματιά της bijoux de kant.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει αύριο (29/9) ο "Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ

αφίσα

αφίσα