ΚΘΒΕ: Υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες για τα βραβεία της Ελληνικής Ενωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

Δύο παραστάσεις του ΚΘΒΕ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα υποψηφιοτήτων των Βραβείων που θα απονείμει η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για τη θεατρική περίοδο 2022-2023.

Συγκεκριμένα είναι υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες: Ενδυματολογίας, Ερμηνείας και Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους. Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση του καλλιτεχνικού έργου που παράγει το ΚΘΒΕ στην προαγωγή και διάδοση της θεατρικής τέχνης.

Δύο υποψηφιότητες σε δύο κατηγορίες για την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μια διαχρονική κοινωνική σάτιρα, για τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, την κατάχρηση εξουσίας, την αδικία, τον δεσποτισμό, χαρακτηριστικά και αδυναμίες που συναντούμε ακόμα και σήμερα.
Για το Βραβείο Ερμηνείας υποψήφιος είναι ο ηθοποιός Γιώργος Καύκας, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αντόν Αντόνοβιτς, ενώ για το Βραβείο Ενδυματολογίας η ενδυματολόγος και σκηνογράφος Ηλένια Δουλαδίρη.

Μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους για την αγαπημένη, από μικρούς και μεγάλους, παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Γκάρης, το μιούζικαλ». Μια τρυφερή μουσική ιστορία που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά στο συνάνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης η οποία ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.

Ο «Γκάρης» είναι ένα από τα τρία βιβλία για παιδιά που έχει γράψει η Τασούλα Επτακοίλη και παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο, σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή του Βαγγέλη Κουφάκου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή και στίχους του Σωτήρη Τριβιζά.

• Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 18.00 & 21.00
Πέμπτη-Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00 & 21.00
Κυριακή: 19.00

«Γκάρης, το μιούζικαλ» της Τασούλας Επτακοίλη- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Θεατρική διασκευή: Βαγγέλης Κουφάκος
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Πρεμιέρα: Κυριακή 22/10/2023

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ– ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00