«Ονειρο στο κύμα» στο Βασιλικό Θέατρο

Με είσοδο ελεύθερη Η Πρότυπη Σχολή Χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, σμίγουν επί σκηνής, για δεύτερη φορά, για να παρουσιάσουν το έργο «Όνειρο στο κύμα». Μια παράσταση που δομείται στη συνάντηση της κίνησης και της μουσικής.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr […]

Με είσοδο ελεύθερη

Η Πρότυπη Σχολή Χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, σμίγουν επί σκηνής, για δεύτερη φορά, για να παρουσιάσουν το έργο «Όνειρο στο κύμα». Μια παράσταση που δομείται στη συνάντηση της κίνησης και της μουσικής.

Η μουσικό-χορευτική παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 7.30 το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο αναφέρεται στην αντιπαράθεση της ευτυχισμένης εφηβείας με την φθορά της ωριμότητας.

Υπάρχει συνάφεια ανθρώπου φύσης και νόμος της πόλης. Για τον Παπαδιαμάντη, ο άνθρωπος αισθάνεται ευτυχισμένος μόνο κοντά στη φύση. Από αυτήν πηγάζουν ομορφιά, αγνότητα, ευδαιμονία. Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση σημαίνει δυστυχία, αλλοτρίωση και φθορά.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αρπαξε με την βία τσάντα από γυναίκα με 14000 ευρώ

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά Χορός και μουσική, οι δύο αυτές τέχνες συναντήθηκαν δύο βραδιές, στις αρχές του περασμένου Μάη, “από κοινού & επί σκηνής”, στο «Μελίνα Μερκούρη» και ενθουσίασαν τους θεατές. Με όχημα την αγάπη για την τέχνη τους, το ταλέντο και την έμπνευση οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, με τις όμορφες επιλεγμένες μουσικές της Ορχήστρας και με τις διαφορετικές δυνατότητες σε ένταση και δυναμική, αποκάλυψαν τις ποιότητες έκφρασης που αναδύθηκαν με προσωπικό και εκλεπτυσμένο τρόπο και αυτό θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν και φέτος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη