4 απλά βήματα για να ξεκινήσεις το ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου

σαλόνι πράγματα

Χωρίς να πάθεις πανικό για τι να πρωτοκάνεις

Οπως όλοι ξέρουν, το φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη εποχή για το ξεκαθάρισμα ενός σπιτιού, καθώς όλοι έχουμε την τάση να νιώθουμε πως ξεκινάει μια καινούργια αρχή.

Ωρα λοιπόν να “αποφορτίσεις” τον χώρο σου από όλα τα περιττά που πιάνουν χώρο, από όλα τα άχρηστα που αποσυντονίζουν. Θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις τον “κανόνα των τεσσάρων”!

Πώς δηλαδή θα συμμαζέψεις το σπίτι σου και θα κάνεις γενική εκκαθάριση με τέσσερα βήματα!

Η μέθοδος με τα τέσσερα κουτιά

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, εφοδιάσου με τέσσερα χαρτοκιβώτια. Γράψε πάνω σε κάθε κουτί την ετικέτα του: “ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”, “ΔΩΡΑ”, “ΝΕΑ ΘΕΣΗ” και “ΜΕΝΟΥΝ”. Έπειτα άρχισε από το σαλόνι και διαδοχικά σε κάθε δωμάτιο, να κατατάσσεις τα αντικείμενα που βλέπεις στο αντίστοιχο κουτί. Όταν τελειώσεις τη διαδικασία, τα αντικείμενα στο κιβώτιο των σκουπιδιών θα πρέπει να φτάσουν στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς, τα πράγματα με την σήμανση δώρα θα πρέπει να δωριστούν, εκείνα για νέα θέση χρειάζεται να μετακινηθούν και τα υπόλοιπα να μείνουν ως έχουν!

12 πράγματα σε κάθε κουτί

Πρέπει να δεσμευτείς ότι θα είναι αποτελεσματική η τακτοποίησή σου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα βάλεις ως στόχο να γεμίσεις κάθε κιβώτιο με τουλάχιστον δώδεκα αντικείμενα. Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να σου φαίνονται πολλά, αλλά να είσαι σίγουρη ότι πριν το καταλάβεις θα έχεις ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό!

Η ντουλάπα σου

Επειδή και οι ντουλάπες έχουν ανάγκη από το ανάλογο ξεσκαρτάρισμα, κάνε ένα τεστ στον εαυτό σου. Καταρχάς, γύρισε όλες τις κρεμάστρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που τις έχεις αυτήν την στιγμή. Έπειτα, κάθε φορά που θα επιστρέφεις ένα ρούχο στην ντουλάπα σου (αφού το έχεις φορέσει), να το κρεμάς αντίθετα από την κατεύθυνση που βλέπουν οι υπόλοιπες κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο, σε ένα διάστημα το πολύ δύο μηνών θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα των ρούχων που δεν φοράς ποτέ: είναι εκείνα που κρέμονται αντίθετα από όλα τα άλλα! Τώρα, λοιπόν, μπορείς να τα κατατάξεις και αυτά σε αντίστοιχες κούτες!

Και τέλος, για όλα τα ακατάστατα χαρτιά σου, όπως λογαριασμοί, αποδείξεις και αλληλογραφία, κάνε δύο λίστες. Όσα δεν χρειάζονται αρχειοθέτηση και αποθήκευση πέταξέ τα!

Πηγή: tlife