Πως θα καθαρίσετε τον βραστήρα σας σε μόλις πέντε λεπτά

βραστήρας

Ελάχιστα και πανεύκολα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Κάτι που μερικές φορές μπορεί να αμελείτε είναι το καλό καθάρισμα του βραστήρα σας, πράγμα πολύ σημαντικό ειδικά αν τον χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Επειδή το νερό της βρύσης έχει άλατα, με τη χρήση αυτά συσσωρεύονται στο εσωτερικό του, οπότε χρειάζεται να τον καθαρίζετε τακτικά για να τα αφαιρείτε. Έτσι και δεν θα καταναλώνετε αυτά τα άλατα με τη χρήση του και η συσκευή σας θα λειτουργεί καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ευτυχώς για όλους μας, ο τρόπος καθαρισμού είναι πολύ απλός και γρήγορος, οπότε απλώς πρέπει να το συνηθίσουμε, ακριβώς όπως καθαρίζουμε και τις υπόλοιπες συσκευές της κουζίνας μας.

Ας δούμε τι θα χρειαστείτε ε και ποια είναι τα 7 απλούστατα βήματα που πρέπει να κάνετε:

Υλικά

λευκό ξίδι

νερό

βούρτσα για καθάρισμα μπουκαλιών

πανί με μικροΐνες

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Ανακατεύετε τα υλικά: Αναμιγνύετε ίση ποσότητα ξιδιού και νερού σε μια μεζούρα, ας πούμε από ένα φλιτζάνι το καθένα και τα ρίχνετε μέσα σε άδειο βραστήρα.

Ανάβετε τον βραστήρα: Ανάβετε τη συσκευή σας και αφήνετε το υγρό σας μείγμα να βράσει. Στη συνέχεια, τη σβήνετε, τη βγάζετε από την πρίζα και την αφήνετε να κρυώσει.

Καθαρίζετε το εξωτερικό: Βυθίζετε το πανάκι με τις μικροΐνες μέσα στο ξίδι με το νερό και καθαρίζετε πρώτα το εξωτερικό του βραστήρα.

Tρίβετε το εσωτερικό: Χρησιμοποιείτε τη βούρτσα για να τρίψετε καλά το εσωτερικό της συσκευής. Προσέξτε να καθαρίσετε καλά όλες τις γωνίες και τις άκρες.

Ξεπλένετε: Χύνετε το περιεχόμενο του βραστήρα και ξεπλένετε με φρέσκο νερό.

Βράζετε ξανά με σκέτο νερό: Γεμίζετε με νερό και αφήνετε να βράσει. Χύνετετο νερό και επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά, αν θέλετε, ώστε να απομακρύνετε τυχόν μυρωδιά του ξιδιού, που δεν θέλετε να περάσει στον καφέ ή το τσάι σας. Ρίξτε το καυτό νερό στον νεροχύτη, κάνει καλό στην καθαριότητα των σωληνώσεων.

Τώρα ο βραστήρας σας είναι καθαρός και έτοιμος για την επόμενη χρήση του.

Πηγή: olivemagazine.gr

Πηγή φωτό: envato.com