Αρωματικά και πεντανόστιμα κολοκυθομπιφτέκια στο φούρνο (ΦΩΤΟ)

Με φρέσκα υλικά φτιάξτε τα πιο εύκολα κολοκυθομπιφτέκια φούρνου και απολαύστε τα ως ορεκτικό ή συνοδευτικό μαζί με το γεύμα σας.

Η συνταγή για τα κολοκυθομπιφτέκια φούρνου δεν θέλει ούτε κόπο, ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες στην κουζίνα. Γι’ αυτό μην το σκέφτεστε, αφιερώστε μισή ώρα από το χρόνο σας και ετοιμάστε τα πιο νόστιμα, υγιεινά και αρωματικά μπιφτέκια με φρέσκα κολοκυθάκια.

κολοκυθομπιφτέκια μπιφτέκια με κολοκυθάκι κολοκυθοκεφτέδες φρέσκο κολοκυθάκι

Ο μόνος κόπος που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε τα κολοκυθάκια και το καρότο και να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και τα αρωματικά σας. Τίποτα άλλο. Μετά απλά τα ανακατεύετε, κάνετε τα μπιφτεκάκια σας και τα ψήνετε στο φούρνο. Τόσο απλό. Ούτε λάδια, ούτε τηγάνισμα, ούτε… αλευρώματα.

Η γεύση και η μυρωδιά τους θα σας αποζημιώσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση αν τα βγάλετε σε ένα τραπέζι να μην κερδίσετε τις εντυπώσεις. Απλά δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε.

Δείτε επίσης: Αρωματική και γευστική μεζεδό-απόλαυση εις τριπλούν!

κολοκυθομπιφτέκια μπιφτέκια με κολοκυθάκι κολοκυθοκεφτέδες φρέσκο κολοκυθάκι

Η συνταγή για τα κολοκυθομπιφτέκια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
2-3 φρέσκα κολοκυθάκια
1 ξηρό κρεμμύδι (μπορείτε να βάλετε και φρέσκο)
1 καρότο
1 αυγό
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
3-4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
50 γρ. φέτα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα και νόστιμα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο άνηθος μαϊντανός μυρωδικά φρέσκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη και τα αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Ιδανικά τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι.

φρέσκο κολοκύθι κολοκυθάκι τριμμένο

2. Αφού τα στραγγίσουμε καλά, προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά μας. Το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το καρότο (τριμμένο επίσης), το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, λίγο ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά μας, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή με το αλάτι να μην το κάνουμε αλμυρό γιατί θα βάλουμε και φέτα.

κολοκυθομπιφτέκι έτοιμο για ψήσιμο μπιφτέκι λαχανικών κολοκυθάκι φρέσκο

3. Τα ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και μετά πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.

κολοκυθομπιφτέκι έτοιμο για ψήσιμο μπιφτέκι λαχανικών κολοκυθάκι φρέσκο

4. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για μισή περίπου ώρα. Οταν ροδοκοκκινίσουν, τα κολοκυθομπιφτέκια μας είναι έτοιμα για να τα γευτούμε.

κολοκυθομπιφτέκια μπιφτέκια με κολοκυθάκι κολοκυθοκεφτέδες φρέσκο κολοκυθάκι

Τα συνοδεύουμε αν θέλουμε με τζατζίκι ή στραγγιστό γιαούρτι και τα απολαμβάνουμε ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό ακόμη και ως γεύμα σε περίπτωση που κάνετε διατροφή. Εδώ κάλλιστα μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα, με τυρί χαμηλών λιπαρών.

Καλή σας όρεξη!

κολοκυθομπιφτέκια μπιφτέκια με κολοκυθάκι κολοκυθοκεφτέδες φρέσκο κολοκυθάκι