Τυρόπιτα με φύλλα περέκ στο τηγάνι – Κάντε την πιο γρήγορη και εύκολη πίτα με 3 μόλις υλικά

Τυρόπιτα με φύλλα περέκ Αυγής Σίτος

Μία αυθεντική ποντιακή λιχουδιά που γίνεται στο «άψε σβήσε»

Αυτή η πίτα θα σας ξετρελάνει! Γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά, με 3 μόλις υλικά και η νοστιμιά της δεν περιγράφεται.

Το μυστικό της επιτυχίας για τη συγκεκριμένη αυθεντική τυρόπιτα, είναι φυσικά τα παραδοσιακά φύλλα περέκ. Βρήκαμε τα καλύτερα στην οικοτεχνία «ΑυΓής Σίτος», η οποία μας προσφέρει παραδοσιακά προϊόντα, υψηλής ποιότητας, όλα φτιαγμένα στο χέρι, με αγνά υλικά και πολλή αγάπη!

Το δεύτερο υλικό μας είναι φυσικά το τυρί της αρεσκείας μας και το τρίτο το ελαιόλαδο, με το οποίο θα τηγανίσουμε την τυρόπιτά μας.

Η τυρόπιτά μας με φύλλα περέκ στο τηγάνι γίνεται στο «άψε σβήσε», χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής, είναι πεντανόστιμη και χορταστική και μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις στιγμές της ημέρας.

Αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση όταν έχουμε επισκέπτες της τελευταίας στιγμής και θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, με μία πρόταση εμπνευσμένη από την ποντιακή παράδοση.

Τρία υλικά και τρία βήματα για την τυρόπιτα με φύλλα περέκ

Παρακάτω, δείτε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία για να φτιάξετε την τυρόπιτά σας.

ΥΛΙΚΑ
Φύλλα περέκ «ΑυΓής Σίτος»
Τυρί της αρεσκείας σας
Ελαιόλαδο ή βούτυρο

Προαιρετικά
Πιπέρι ή ρίγανη
Μιξ διάφορων τυριών

Extra Info: Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από φέτα, μυζήθρα, κατσικίσιο τυρί, κίτρινα τυριά αλλά και διάφορα υλικά (αν δεν κάνετε τυρόπιτα), όπως χόρτα, κοτόπουλο κτλ. Ο, τι σας αρέσει σε μία πίτα. Και φυσικά, εκτός από το τηγάνι, μπορείτε να την κάνετε και στο φούρνο.

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα και νόστιμα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Φύλλα Περέκ Αυγής Σίτος

Δείτε επίσης: ΑυΓής Σίτος: Η οικοτεχνία που παράγει αυθεντικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με γνήσια υλικά (ΦΩΤΟ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά, προετοιμάστε τη γέμιση της επιλογής σας. Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς χρησιμοποιήσαμε τρίμματα από φέτα (500 γρ.). Εσείς μπορείτε να βάλετε τα τυριά της αρεσκείας σας ή τη γέμιση της επιλογής σας.

2. Γεμίστε ένα ταψί με νερό, για βρέξετε τα φύλλα σας. Το ταψί σας καλό θα είναι να είναι μεγάλο ώστε να χωράει τα φύλλα, χωρίς να σπάσουν. Βρέξτε 3 φύλλα περέκ «ΑυΓής Σίτος», ένα – ένα για 5 δευτερόλεπτα. Στραγγίξτε τα πριν τα τοποθετήσετε στο τηγάνι. Προσοχή: Φροντίστε ώστε να χωράνε στο τηγάνι σας. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να τα σπάσετε με προσοχή γύρω γύρω.

3. Τοποθετήστε τα στον πάτο του τηγανιού με ελάχιστο λάδι. Προσθέστε το τυρί ή τη γέμιση της επιλογής σας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

4. Καλύψτε με επιπλέον 3 φύλλα περέκ «ΑυΓής Σίτος» τα οποία θα τα έχετε βρέξει πάλι με τον ίδιο τρόπο.

5. Ροδίστε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίστε από την άλλη να ροδίσει και από εκεί.

Μόλις έχετε δημιουργήσει μία αυθεντική ποντιακή πίτα! Τραγανή και πεντανόστιμη για να την απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Καλή σας επιτυχία!