Καθαρίστε το σπίτι σας σε λιγότερο από 30 λεπτά

σπίτι καθαριότητα δουλειές βήμα

Τα 7 βήματα που πρέπει να κάνετε

Πριν δεν είχατε αρκετό χρόνο για να καθαρίσετε το σπίτι σας καθώς λείπατε κάθε μέρα, τώρα είστε όλη μέρα μέσα στο σπίτι.

Αφού, πιθανότατα, αυτές τις ημέρες έχετε καθαρίσει 100 φορές γιατί πολύ απλά δεν ξέρετε πως θα αξιοποιήσετε το χρόνο σας, πλέον αρκεί να αφιερώνετε καθημερινά λιγότερο από 30 λεπτά για να καθαρίσετε το σπίτι σας.

Δείτε τα 7 βήματα που χρειάζεται για να καθαρίσετε το σπίτι σας

Βήμα 1ο: Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το σπίτι, βάλτε πλυντήριο. Ναι, το πλυντήριο μπορεί να κρατήσει 1,5 ώρα, αλλά αυτό που θα έχετε πετύχει είναι αφενός να έχετε καθαρά ρούχα και αφετέρου να ξεφορτωθείτε από το μπάνιο (ή και το υπνοδωμάτιό σας) τα άπλυτα!

Βήμα 2ο: Αφιερώστε μερικά λεπτά για να μειώσετε την ακαταστασία από κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Πάρτε μια σακούλα σκουπιδιών και κάντε μια βόλτα από όλα τα δωμάτια, πετώντας ό,τι δεν χρειάζεστε. Επειτα πάρτε μια δεύτερη σακούλα και βάλτε μέσα οτιδήποτε δεν έχει θέση και δημιουργεί ακαταστασία. Αργότερα, θα έχετε τον χρόνο να βρείτε τη θέση του κάθε αντικειμένου.

Βήμα 3ο: Φρεσκάρετε την είσοδο του σπιτιού. Οι είσοδοι είναι γενικά από τα πιο ακατάστατα σημεία. Ισιώστε το χαλάκι, βάλτε τα μπουφάν στη θέση τους, σκουπίστε με την ηλεκτρική για να απομακρυνθεί η σκόνη που κρύβεται στις γωνίες.

Διαβάστε επίσης
Χρήσιμες συμβουλές για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ

Βήμα 4ο: Καθαρίστε το μπάνιο. Τα μπάνια είναι από τα πιο δύσκολα δωμάτια, αλλά μην απογοητεύεστε. Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό. Οσο περιμένετε να δράσει, πάρτε ένα σφουγγαράκι και καθαρίστε τον νιπτήρα και την μπανιέρα. Καθαρίστε τον καθρέπτη, αλλάξτε τις πετσέτες και βάλτε ηλεκτρική σκούπα. Τώρα τρίψτε τη λεκάνη της τουαλέτας, τραβήξτε το καζανάκι και… έτοιμο!

Βήμα 5ο: Σειρά έχει η κουζίνα. Αν έχετε άπλυτα πιάτα, γεμίστε το νεροχύτη με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν. Καθαρίστε τους πάγκους με ένα βρεγμένο πανάκι, αντικαταστήστε τις πετσέτες και επιστρέψτε στα πιάτα που τώρα είναι έτοιμα να μπουν στο πλυντήριο.

Βήμα 6ο: Αφιερώστε λίγα λεπτά στο καθιστικό. Τινάξτε τα καλύμματα του καναπέ, βάλτε τα περιοδικά στη θέση τους και αν έχετε κατοικίδιο μαζέψτε τις τρίχες με ένα αυτοκόλλητο roller.

Βήμα 7ο: Περάστε όλα τα έπιπλα του σπιτιού με ένα υγρό πανάκι για να φύγει η σκόνη. Ξεκινήστε από το καθιστικό και μεταφερθείτε στα υπόλοιπα δωμάτια και… τελειώσατε! Μπορείτε τώρα να κάτσετε και να απολαύσετε το καθαρό σας σπίτι!

Extra info: Και επειδή όλη η οικογένειά είναι στο σπίτι, αν ο καθένας αναλάβει από κάτι, η καθαριότητα θα μετατραπεί πλέον σε παιχνιδάκι. Όπως βέβαια και η ακαταστασία…

Πηγή: spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *