Τα 6 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο

πλυντήριο ρούχα λάθη

Πως θα τα διορθώσουμε

Νομίζουμε πως το να πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο είναι τόσο απλό, που απλά το κάνουμε.

Υπάρχουν όμως και μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρούμε όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο, ώστε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα και φυσικά τα ρούχα μας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα λάθη που κάνετε με τα ρούχα στο πλυντήριο

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε και πως να τα διορθώσετε.

1. Διαχωρίζετε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα

Σύμφωνα με τη μετρ του είδους, Martha Stewart, όσο πιο πολύ διαχωρίζετε τα ρούχα σας χρωματικά, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν τα χρώματά τους. Πέρα από τα χρώματα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις υφές.

Για παράδειγμα πλύντε τα τζιν μόνα τους και κάντε το ίδιο και με τα ρούχα που είναι πολύ βρώμικα. Συγκεκριμένα για τα τζιν, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά και πλύντε τα με κρύο νερό και σε ελαφρύ πρόγραμμα.

Διαχωρίζετε σωστά τα ρούχα σας ανάλογα με τα χρώματά τους. Μην τα διαχωρίζετε μόνο σε ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα.

2. Μην κακομεταχειρίζεστε το στεγνωτήριο

Αν έχετε την επιλογή να στεγνώσουν τα ρούχα σας φυσικά από τον αέρα και τον ήλιο, τότε είναι προτιμότερο. Αλλά αν βιάζεστε χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο. Φροντίστε μόνο να μην το υπερφορτώνετε και να απλώνετε τα ρούχα αμέσως μετά για να αποφύγετε το πολύ τσαλάκωμα.

3. Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο

Αν έχετε παρατηρήσει πως οι κάλτσες χάνονται ως δια μαγείας μέσα από το πλυντήριο, τότε αυτό σημαίνει πως δεν τις τοποθετείτε όπως πρέπει. Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο και βάλτε από πάνω όλα τα υπόλοιπα άπλυτα.

Δείτε επίσης: Το “μυστικό” για τέλεια καθαρά τζάμια και καθρέφτες

4. Μην αφήνετε φερμουάρ ανοιχτά

Τα ανοιχτά φερμουάρ μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά σε ευαίσθητα ρούχα, γι’ αυτό φροντίστε να τα κλείνετε πάντα όταν τα βάζετε στο πλυντήριο. Φροντίζετε να μην αφήνετε ανοιχτά φερμουάρ μέσα στο πλυντήριο.

5. Αποφύγετε το πλύσιμο ολοκαίνουριων ρούχων μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα

Κάποια ρούχα ξεβάφουν γι’ αυτό καλό είναι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μία λεκάνη με ένα λευκό ύφασμα που δεν σας ενδιαφέρει να χαλάσει. Πλύντε τα σε μια λεκάνη για να δείτε αν το λευκό θα τραβήξει χρώμα.

6. Καθαρίστε το φίλτρο μια φορά το χρόνο

Καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά το χρόνο. Πλύντε το εσωτερικό με μία βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε ένα άδειο πλυντήριο για να απολυμανθεί καλά. Επίσης καθαρίστε το φίλτρο ειδικά αν παρατηρείτε το πλυντήριο να αργεί παραπάνω από ότι συνήθως.

Πηγή: spyrossoulis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *