Τέλος το “διαβάστηκε” για τους χρήστες του Instagram

Instagram

Αν είναι καλό ή όχι θα το κρίνετε μόνοι σας

«Με άφησε στο διαβάστηκε». Μια φράση που μπορεί να προκαλέσει δεκάδες συναισθήματα, συνήθως αρνητικά. Πάντως έδινε μια σιγουριά, κάτι που πλέον δεν θα ισχύει.

Οταν κάποιος επέλεγε να μας αφήσει στο “διαβάστηκε” γνωρίζαμε ότι διάβασε το μήνυμά μας, το κατανόησε και επέλεξε να μην απαντήσει. Και η έλλειψη μηνύματος –τα λέει ο σοφός λαός- είναι μήνυμα.

Το Instagram λοιπόν είναι εδώ για ‘σένα και ετοιμάζεται να καταργήσει την επιλογή του «διαβάστηκε».

Όπως ανακοίνωσαν οι Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Άνταμ Μοσέρι μέσω των Broadcast Channels τους, θα υπάρχει η επιλογή να απενεργοποιείς το «διαβάστηκε».

Προς το παρόν η διαδικασία είναι σε δοκιμαστικά στάδια και δεν είναι σαφές αν και πότε θα τεθεί σε λειτουργία και αν θα ισχύσει και στο Messenger.

Για όσους –τυχερούς ή όχι- είναι μεταξύ των χρηστών στους οποίους είναι ήδη διαθέσιμη η επιλογή, πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» και μετά «Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια» και απενεργοποιείτε τη δυνατότητα να ενημερώνεται ο συνομιλητής σας στα DM ότι διαβάσατε το μήνυμά του.

Το πώς θα κυλήσει η ζωή μας χωρίς το «διαβάστηκε» μένει να φανεί. Μπορεί να είναι λύτρωση μπορεί να είναι μεγαλύτερο το μαρτύριο!