Το Instagram θα λέει στους νεαρούς χρήστες του να πάνε για ύπνο

παιδί κινητό ίντερνετ

Δεν θα μπορεί να απενεργοποιηθεί η λειτουργία

Το νέο χαρακτηριστικό που θα προσθέσει στο δυναμικό του και το οποίο θα αφορά τους νεαρούς χρήστες του, ανακοίνωσε το Instagram.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, όταν ένας νεαρός χρήστης θα σκρολάρει για πάνω από 10 λεπτά στο Instagram το βράδυ, η εφαρμογή θα τον ειδοποιεί πως πρέπει να κλείσει το app και να πάει για ύπνο. Αυτά τα “Nighttime Nudges” όπως ονομάζονται, θα εμφανίζονται αυτόματα στους λογαριασμούς των εφήβων και δε θα μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Η ιδέα πίσω από αυτό το χαρακτηριστικό σύμφωνα με το Instagram, είναι να υπενθυμίσει σε παιδιά τα οποία δε χρησιμοποιούν άλλα χαρακτηριστικά όπως το Take a Break, πως είναι ώρα να κλείσουν την εφαρμογή.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό έρχεται ως συμπληρωματικό στα υπόλοιπα που διαθέτει το Instagram για να βοηθήσει τους εφήβους και τους γονείς τους να διαχειριστούν το χρόνο που περνάει το παιδί στην εφαρμογή.

Μαζί με το Take a Break το οποίο καλεί το χρήστη να κάνει ένα διάλειμμα από το Instagram, υπάρχει και το Quiet Mode το οποίο σωπαίνει τις ειδοποιήσεις και απαντά αυτόματα σε μηνύματα για να γνωρίζει ο αποστολέας πως δεν είναι διαθέσιμοι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν φυσικά και τα εργαλεία γονικού ελέγχου.

Πηγή: unboxholics.gr