Δήμος Δέλτα: Στα μπλε το λογότυπο για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό – «Ενωνόμαστε όλοι μαζί»

Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό έκανε η Δήμαρχος Δέλτα κ. Γερακίνα Μπισμπινά.

Σε αυτήν, η κα. Μπισμπινά τόνισε πως ο Δήμος Δέλτα και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας μεριμνά για την ενίσχυσή των ατόμων με αυτισμό, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που αναδεικνύει τις δυνατότητες και την πολυμορφία κάθε ατόμου.

Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στις σημερινές εκδηλώσεις, αλλά και τις επόμενες πρωτοβουλίες που προάγουν την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη στα παιδιά με αυτισμό.

Η δήλωση της δημάρχου Δέλτα

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος Δέλτα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και βάφει στα μπλε το λογότυπό του συμβολικά για την ευαισθητοποίηση όλων, ενώ και το Δημαρχείο Δέλτα θα φωτιστεί μπλε, στο χρώμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός, αποτελεί μια ισόβια, πολύπλοκη εκ γενετής νευροαναπτυξιακή διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται στη φάση της ανάπτυξης. Με την έγκαιρη διάγνωση των παιδιών με αυτισμό ήδη από 2 ετών μπορεί η οικογένεια, αλλά και η κοινότητα να εφαρμόσει τέτοιες συνθήκες, που θα βελτιώσουν την επικοινωνία και τις δεξιότητες των παιδιών, που θέλουν να τα ακούσουμε. Αυτά τα υπέροχα ξεχωριστά παιδιά χρειάζονται την αποδοχή, την κατανόηση και την αγάπη όλων μας. Στεκόμαστε πλάι τους και γνωρίζουμε ότι είναι ενεργά μέλη της κοινότητά μας.

Διαβάστε επίσης  JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου και Δέλτα για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων

Ο Δήμος Δέλτα και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας μεριμνά για την ενίσχυσή τους δημιουργώντας ένα περιβάλλον που αναδεικνύει τις δυνατότητες και την πολυμορφία κάθε ατόμου. Σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στις σημερινές εκδηλώσεις, αλλά και τις επόμενες πρωτοβουλίες που προάγουν την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη στα παιδιά με αυτισμό. Θέλει κοινή προσπάθεια ώστε να φτιάξουμε έναν κόσμο που να ενισχύει και να αγκαλιάζει την κάθε ανθρώπινη διαφορετικότητα.

Ενωνόμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την πορεία αγάπης και αλληλοκατανόησης. Είμαστε παρόντες στο να καταρρίψουμε τυχόν μύθους για τον αυτισμό, να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προβάλλουν την πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών, για να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία μας”.

δήμος Δέλτα Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού